Politbashing

Jeg er jo tillidsmand for alle på Økonomisk Institut og repræsenterer faktisk DJØF i samarbejdsudvalgssammenhæng, men alligevel er jo takket være min matematik/statistik uddannelse født magister.

Jeg tilbragte onsdagen med først et møde i KU's Hovedsamarbejdsudvalg og dernæst ved et repræsentantskabsmøde i Dansk Magisterforening. For nu at sige det mildt, er økonomer ikke i høj kurs for tiden!

KU kan ikke lide Produktivitetskommissionens anbefalinger på uddannelsesområdet og det opfølgende arbejde fra Kvalitetsudvalget (eller hvad det nu hedder) er om muligt endnu mindre populært. Magisterforeningen udtrykker det naturligvis skarpere end Rektoratet, men meningen er den samme: Økonomer glemmer dannelsesaspektet og fokuserer ensidigt på den objektive måleenhed "penge".

I den forbindelse er der opfundet et udtryk "Humaniora-bashing", som udtrykker noget i retning af: Alle økonomer mener, at humanistiske uddannelser er spild af tid og resurser, fordi humanister ikke kan bruges til noget. Se fx lederen i

http://issuu.com/magisterbladet/docs/magisterbladet0514

Nu kan det godt nok diskuteres, om det er lige det som de omtalte kommissionér faktisk skriver, men den diskussion hører ikke hjemme her.

Et yderligere eksempel er diskussionerne om politstudiets indhold. Rigtigt mange mennesker har meninger om, hvad politstudiet skal indeholde og isæt hvad det ikke skal indeholde.I kommentarerne til:

http://universitetsavisen.dk/uddannelse/studieleder-pa-okonomi-ingen-krise-her

anføres, at visse lærebøger er skrevet af højreorienterede forfattere, og at de derfor ikke kan bruges. Af hensyn til den akademiske frihed skal man benytte andre forfattere. Okay: Skal jegeksplicit tage afstand fra højrefløjen i mine statistik-notesæt - eller er det nok, at jeg ser ud som gør?

Endnu mere grotesk er kommentarsporet på en lidt ældre artikel på Informations hjemmeside - se

http://www.information.dk/480039

Deter åbenbartpolitisk korrekt med en omgang "Politbashing", der karakteriser alle økonomer som kolde sjæle, og selvbestaltede genier. Heldigt at jeg ikke er økonom!

Det er svært at argumenter imod den slags - og jeg vil opfordre Jer til at lade være. Patrick gjorde et forsøg på Universitetsavisens hjemmeside og vores institutleder udtaler sig til information i linket ovenfor, men det giver jo kun anledning til et nyt indlæg af samme skuffe.

I privatlivet kan det være nødvendigt at argumentere, fx på kollegiekøkkenet. Selv argumenterer jeg fx med, at man ikke kan plukke penge af en busk i haven, at økonomerne netop ved fokus på resurseudnyttelse sørger for,at landet også i fremtiden har resurser til at "redde verdenen", og at vi faktisk har et videnskabsteori fag på studiet. Desuden kom David Dreyer Lassen jo i Deadline til at antyde, at det tilladt at åbne en bog på eget initiativ....


Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk