Incentive, Virksomhedsprofil

Vinderne af 'Den Økonomiske Udfordring, forår 2017’ er fundet

I februar udfordrede Incentive de økonomistuderende til at komme med deres bedste argumenter for, hvorfor Danmarks grænser skal være åbne eller lukkede i casen ”Trump vs. frihandel”. Vinderne af konkurrencen er nu fundet.

Ved hjælp af økonomisk teori krydret med god formidling skulle de studerende argumentere for en lille, åben økonomis bedste svar på øget international protektionisme. Argumenterne skulle være i stand til at overbevise danske Trump'er om, at Danmark skal gøre A eller B i forhold til at lukke eller åbne de danske grænser.

Den økonomiske udfordring 2017

Udfordringen bygger på internationale forandringer, hvor frihandel ikke har samme medvind som for bare 10 år siden. Samtidig truer Trump transnationale virksomheder med straftold, EU har kvoter på import af tøj og sko, og Danmark har nu effektivt lukket for en udenlandsk app i taxibranchen.

I Incentive forsøger vi altid at blive bedre til at hjælpe vores kunder til at træffe de bedst mulige valg, og netop derfor interesserer vi os for, hvad der egentlig er et lille lands optimale svar på øget protektionisme.

Vinderne af udfordringen

Vinderen af 1.-præmien (middag for to på MASH) er: Jens Myling Petersen og Steven Holten Hansen.

Jens og Steven argumenterer for, at Danmark, som en lille økonomi, skal takke for udlandets subsidier (og dermed billige varer) og begræde, at de straffer egne borgere med told (men ikke straffe danskerne med tilsvarende). Med tweetet ”Tear down the walls and embrace the world. Make love, not war – and rob them of their subsidies while doing so. #GrabThemByTheSubsidy” strøg Jens og Steven ind på førstepladsen.

Vinderen af 2.-præmien (seks flasker god vin) er: Martin Nørgaard Petersen

Vi takker for de spændende indspark og glæder os til at stille nye økonomiske udfordringer i fremtiden.

Tillykke til vinderne, som får direkte besked.

Hilsen
Jonas

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger

Incentive, Virksomhedsprofil

Incentive blogger om løst og fast