6 trin til din første boganmeldelse

Anna Cecilie Friis Bach

Brugte du vinterferien på at læse en god økonom-bog? Ligesom andre typer af artikler, er det muligt at skrive en boganmeldelse af mere eller mindre polit-relevante værker til Altandetlige.dk. Læs her hvordan du får bogen ned fra reolen.

Redaktionen på Altandetlige.dk anmelder relevante bøger til jer læsere. Men der er også mulighed for at andre polit-studerende kan indsende boganmeldelser. Så hvis du har læst en bog, som alle dine medstuderende burde læse, har vi lavet en boganmeldelses-guide lige til dig.

Jo flere studerende som bidrager – jo bedre er det! Derfor kan guiden med fordel også bruges til andre typer af artikler, du skulle have lyst til at skrive. Det kan være du har været til et fedt event (eller polit-fest) og har en reportage? Eller måske er du mester snacks til læsesale? Vi tager gerne imod alle typer af artikler, I kunne have lyst til at skrive. 

Trin 1 – Læs bogen

Måske har du allerede læst den perfekte bog i vinterferien, måske har du den stående på bagerst på bogreolen, eller måske har du hørt om den fra en vens ven. Under alle omstændigheder, er det her en rigtig god mulighed for endelig at få bogen ned fra hylden. 

Trin 2 - Opret profil

På Altandetlige.dk skal man have en profil for at kunne skrive kommentarer, bruge bogbørsen, deltage i forummet, bruge vores beregner for karaktergennemsnit og skrive artikler. Det er lige til at oprette en profil. Det eneste, man behøver, er en e-mail. Man finder funktionen, hvor man kan oprette en profil, i øvre højre hjørne af siden. Herefter opretter man en profil med sin e-mail samt en adgangskode.

Trin 3 - Mit Altandetlige.dk

Når du har oprettet en profil, vil du have en side 'Mit Altandetlige.dk'. I højre side af 'Mit altandetlige.dk' findes en boks, hvor man har mulighed for at skrive en artikel. 

Trin 4 - Skriv artikel

Man er herved ved siden, hvor man kan oprette sin artikel. Artiklen skal først og fremmest have en brødtekst, en overskrift samt et resumé. I brødteksten har man mulighed for at indsætte billeder, videoer, filer, tabeller og links. Der er altså rig mulighed for at være meget kreativ – også selvom det er en boganmeldelse.

Hvis du har brug for lidt inspiration, så er der jo altid mulighed for at læse tidligere boganmeldelser her fra siden. Du kan se et par af dem her:

Hvorfor er vi så rige og lykkelige?

Er der en bobleboble?

Doing Good Better

Trin 5 - Vælg Billede

Mens bogen ligger på bordet, ved siden af det flotte stearinlys og den perfekte café latte – kan du jo lige så godt tage et billede af den. Der skal nemlig være et billede til alle artikler på Altandetlige.dk.

Man vælger artiklens billede i boksen 'billede' i højre side. Billeder fra tidligere artikler bliver gemt i arkivet, men det er også muligt at bruge ens eget billede. Det gøres ved at benytte funktionen 'Gennemse' for at finde det ønsket billede på ens computer og derefter 'Upload billede'.

Altandetlige.dk bruger 531px*295px, og man vil derfor ofte blive bedt om at skære billedet, så det har det rette format.

Trin 6 - Indsend artikel

Artiklen er nu klar til udgivelse, og man sender artiklen til redaktionen med 'Indsend artikel' i højre øvre hjørne. Hvis man har bestemte ønsker for udgivelsesdato mm., kan man benytte feltet for 'Kommentarer til redaktionen'. Oftest når en stor del af redaktionen at gennemlæse og eventuelt rette mangler, før artiklen udgives. Vi glæder os til at læse din boganmeldelse, din kaffeanmeldelse eller din reportage fra livet som studerende.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger