Africa: Why Economist Get It Wrong

Kritiske Politter

Hvordan forklares Afrikas økonomiske udvikling gennem de seneste år, og hvordan kan vi sikre vækst i fremtiden? Kom forbi Kritiske Politters event på fredag!

Kritiske Politter inviterer til oplæg med Professor Morten Jerven fredag d. 8 december kl. 15, hvor Jerven med udgangspunkt i sin bog ’Africa: Why Economist Get It Wrong’, vil forklare hvordan mainstream økonomer har misforstået den kausale sammenhæng for vækst i Afrika, og giver sit bud på, hvordan vi fremadrettet kan skabe vækst. 

Med sin bog har Jerven fundamentalt omskrevet Afrikas væksthistorie og udfordrer den mainstream idé om Afrikas økonomiske historie. I mange år har eksperter fokuseret på at beskrive ’chronic failure of growth in Africa’, men Jerven viser,  at de fleste afrikanske økonomier har oplevet betydelig vækst siden midten af 1990’erne, 1950’erne og 1960’erne. Dog baserer mange empiriske analyser sig på data fra 1980’erne og starten af 1990’erne, og har gjort at Afrikas økonomiske historie fundamental er blevet misforstået.

Dette har haft kæmpe betydning for de policy råd, der har været givet/benyttet i Afrika, og har derfor en essentielt betydning for kontinentet.

Kom og hør, når Jerven redegøre for misforståelsen i de mange vækstanalyser i  Afrika, og giver sit bud på, hvordan man kan skabe vækst i Afrika i fremtiden.

Oplægget foregår fredag d. 8 december kl. 15 og tilmelding via Djøf er nødvendig:

https://www.djoef.dk/studerende/kurser-og-arrangementer-for-studerende/studiearrangementer/arrangement.aspx?m4c=13290&title=Africa%3a+Why+Economists+Get+It+Wrong

Du kan også læse mere om eventet på facebook her: https://www.facebook.com/events/142921196327653/

Program

Kl. 15.15 Velkomst Kritiske Politter
Kl. 15.20 Oplæg ved Morten Jerven begynder
Kl. 16.15 Pause
Kl. 16.30 Spørgsmålsrunde


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger