Bliv Graduate i Nykredit

- Hvornår blev du færdiguddannet cand.polit, og hvilke områder fokuserede du på i din uddannelse?

Jeg blev færdig som cand.polit. i sommeren 2016 med specialisering i finansiering, og startede som finance graduate i Nykredit tre uger før mit specialeforsvar. Mine interesser lå primært inden for finansiering og strategi, hvorfor jeg grundlæggende også har valgt fag herefter. 

- Hvorfor valgte du at søge en graduate stilling generelt og i Nykredit specifikt? Hvad var fx dine tanker om at arbejde i en privat virksomhed frem for en offentlig? 

Først og fremmest har jeg altid gerne villet arbejde i den finansielle sektor. Herudover syntes jeg, at graduate stillinger generelt lød attraktivt, da det er en genial måde at komme ind i en virksomhed på. De fleste graduate stillinger er målrettet nyuddannede, ambitiøse kandidater, der ønsker en accelereret karrierestart suppleret med en stejl læringskurve. Ydermere bliver man groomet til hurtigt at komme ind i forretningen og få opbygget en solid forretningsforståelse.

Valget faldt endeligt på Nykredit, da jeg var til et speedtalk arrangement i koncernen for potentielle graduates. Her fik jeg lynhurtigt et indtryk af Nykredit, at det er forretning i bevægelse og under udvikling. Nykredit er en unik spiller på det finansielle marked, idet deres primære forretning er realkredit. Selve graduate programmet varer et år, hvor man bliver fastansat i én stilling under hele forløbet. Sidstnævnte appellerede meget til mig, da jeg så det som en mulighed for at fordybe og specialisere mig fra første dag. Modsat har mange andre graduate programmer et rotationsprincip, hvor man flytter stilling efter et par måneder. Nykredit har i stedet praktikdage, hvor vi kommer ud nogle dage i forskellige afdelinger og centre, fx kundemøder med privatrådgivere, så vi lærer hele forretningen at kende igennem førstehåndserfaring. Efter forløbet får man tilknyttet en mentor. Herudover er vi kun 14 finance-graduates ud af 24 graduates i alt, hvilket gør forløbet meget intenst og skræddersyet til den enkelte.  

Jeg har ikke selv erfaring fra det offentlige, men har aldrig været i tvivl om, jeg helst ville arbejde i det private. Igennem studietiden har jeg primært arbejdet i Novozymes.

- Hvordan var ansøgningsprocessen og hvorfor tror du, at du fik jobbet?

Jeg var til speedtalk arrangement i januar, og havde forinden gjort mig grundige overvejelser om, hvilke stillinger jeg ville søge. Arrangementet startede med, at Michael Rasmussen [adm. direktør] præsenterede forretningen, strategien og virksomhedskulturen. Derefter kom deltagerne rundt i små grupper til alle lederne for de opslåede graduate stillinger, hvor hver leder havde ca. fem minutter til at pitche stillingen i deres afdeling. Det fungerede lidt som en omvendt jobsamtale, hvor deltagerne frit kunne stille uformelle og afklarende spørgsmål. Jeg havde udset mig flere stillinger på forhånd, men var fuldstændig solgt på én da jeg gik derfra.

Efter arrangementet, søgte jeg stillingen, og blev efterfølgende bedt om at tage tre tests med hhv. matematiske, verbale og logiske færdigheder. Herefter blev jeg indkaldt til samtale. Forinden blev jeg bedt om at gennemføre en personlighedstest. Til selve samtalen fik jeg en time til at forberede en case, som jeg herefter skulle præsentere for min kommende chef samt en HR-konsulent. Efter case-præsentationen, gennemgik vi mine testresultater. På baggrund af dette, blev jeg tilbudt stillingen.

Jeg tror jeg blev valgt til jobbet af flere årsager: Dels min faglige baggrund, dels hvordan jeg klarede tests samt min performance ved casepræsentationen. Herudover spiller det personlighedsmæssige aspekt også en betydelig rolle; om ens leder kan se man er et godt match til opgaverne og i afdelingen rent socialt.

- Hvordan er en typisk arbejdsdag som graduate - anvender du fx nogle af fagene fra din uddannelse i dit daglige arbejde?

Den typiske arbejdsdag som graduate varierer alt afhængig af den afdeling, man bliver ansat i. Jeg sidder i Ledelsesrapportering, så min arbejdsbyrde er meget vekslende. Hele finance graduate teamet mødes til såkaldte Basecamps igennem forløbet, hvor vi får grundige, faglige indspark om alt fra koncernstrategien til funding. Vi får også udleveret større business cases, som vi arbejder på i mindre hold over en længere periode og præsenterer for senior management.

Min erfaring fra studiet er, at man får en utrolig alsidig værktøjskasse til opgaveløsning, der giver en stærke, analytiske evner. Vi er forholdsvis rentefikserede i bankverdenen, så derfor er det centralt at forstå, hvordan økonomien bevæger sig og hvad det indebærer for en finansiel institution som Nykredit. Hvis jeg skal fremhæve de fag, jeg bruger mest må det være Makroøkonomi, Financial Markets og Corporate Finance and Incentives. Derudover tog jeg faget Business Planning and Performance Measurement på udveksling i Venedig, som jeg har meget gavn af i mit daglige arbejde.

- Hvad er det bedste ved at være en del af graduate programmet i Nykredit? Hvad er den største udfordring?

Noget af det absolut mest geniale ved forløbet er netværket. Vi er en lille, eksklusiv gruppe af graduates og vores sammenhold er velfungerende og uformelt. Jeg sidder i en funktion, hvor jeg skal vide en del om forskellige dele af forretningen. Derfor er det essentielt for mig, at jeg har et godt netværk på tværs af afdelingerne.

Graduate forløbet stiller naturligvis skarpe forventninger til vores faglige udvikling, men der er også markant fokus på personlig udvikling. Fra polit-studiet har vi mildest talt ikke haft det store fokus på mundtlige præsentationer, så det er rigtig godt – men også udfordrende – at finance graduate forløbet fokuserer så meget på præsentationsteknik og andre former for kommunikationstræning.

- Hvis du skulle give et råd til nyuddannede der skulle ud og finde deres første fuldtidsjob og overvejer at søge ind som graduate, hvad skulle det så være?

Mød op til speedtalk arrangementet. Her får man et hurtigt indblik i forretningen, og en helt anden vinkel på de opslåede graduate stillinger. Arrangementet er virkelig givende for både Nykredit og dem der ansøger, idet man nemmere kan gennemskue om ens profil matcher stillingen. Dermed er sandsynligheden for, at man søger den rigtige stilling også højere.


Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk