Cand.Polit i Bain & Company

Rasmus Dohmann

Rune fortæller i denne artikel hvorfor Bain & Company og QVARTZ for nyligt er fusioneret, hvorfor Bain & Company er noget for politter, og giver et par råd til dig der synes det lyder spændene.

Hvorfor har Bain & Company og QVARTZ valgt at fusionere?

Bain & Company og QVARTZ er gået sammen med en fælles ambition om at sætte en ny standard for strategisk rådgivning i Norden. Ved at kombinere QVARTZ’ stærke nordiske rødder og lokale viden om det nordiske marked med Bains globale netværk og videnbank kan vi give vores kunder det bedste fra begge verdener og herved styrke eksisterende relationer og skabe nye. Også når det kommer til kultur, er vi drevet af den samme iværksætterånd og vilje til at skabe vedvarende resultater og relationer. Det udmønter sig i vores evne til konstant at udfordre status quo og sætte mennesket i centrum. Både hos Bain & Company og QVARTZ er vi stolte af vores stærke og sociale kulturer, og det er naturligvis noget, vi bærer med over og glæder os til at genopfinde og sammensmelte i vores nye nordiske konstellation.

Hvad betyder det for karrieremulighederne som konsulent hos jer?

Som konsulent hos os har du mulighed for at skabe en bred karriere og lære fra de bedste i branchen. Du bliver en del af en global organisation, samtidig med at du opbygger et stærkt lokalt og regionalt kendskab og netværk. Dine projekter er for nogle af de største og mest spændende virksomheder i Norden, og du har samtidig muligheden for at komme på transfer til andre af Bains kontorer verden over og arbejde for toneangivende globale virksomheder.

Derudover vil du opleve, at der i Bain er stor fokus på personlig og faglig udvikling. Gennem din karriere tilbyder vi løbende en række uddannelses- og træningsforløb – nogle foregår på tværs af de nordiske kontorer, andre foregår globalt med internationalt anerkendte eksperter og professorer. Ud over at lære en masse om dig selv og styrke din faglighed giver de dig mulighed for at opbygge et stærkt netværk med peers både i og uden for Norden.

Hvorfor skal man som polit vælge konsulentvejen som karriere?

To af de kernekompetencer, du udvikler på polit-studiet er helt centrale i rollen som konsulent; den analytiske tilgang og evnen til at bryde komplekse problemstillinger ned i mindre delkomponenter. Så en karriere som konsulent er et oplagt valg – og helt klart noget, som politter egner sig rigtigt godt til kompetencemæssigt. Som konsulent laver du sjældent samme datatunge analyser som på studiet. Det handler i langt større udstrækning om at afdække løsningsmuligheder med udgangspunkt i struktureret problemløsning, og den evne er uvurderlig at have med i sin værktøjskasse fra polit-studiet.

Din hverdag er generelt meget afvekslende, og du eksponeres for mange forskellige typer af projekter, industrier og virksomheder. Det betyder, at du hurtigt vil opbygge specifik erfaring og viden inden for mange områder. Samtidig vil du opleve en utrolig stejl læringskurve i en dynamisk branche med et højt arbejdstempo, og den værktøjskasse, du kommer med fra polit-studiet, vil hurtigt blive udvidet med nye værktøjer.

Hvis du skulle give et råd til nyuddannede økonomer, der ønsker at søge ind hos Bain, hvad skulle det så være?

Mit bedste råd til dig, der ønsker at arbejde hos Bain, er at deltage i vores forskellige arrangementer for at blive klogere på, hvad man egentlig laver som konsulent i Bain, men endnu vigtigere for at møde nogle af dem, der kunne blive dine kommende kollegaer. Det giver dig en fornemmelse for vores kultur og kan hjælpe dig med at finde ud af, om du kan se dig selv arbejde hos os. Det personlige fit er mindst lige så vigtigt som projekter og arbejdsopgaver – både for dig og for os. Den 17. juni afholder vi et virtuelt event, hvor du kan høre mere om det nye Bain & Company i Norden og dine karrieremuligheder hos os.

Hvis du finder ud af, at en karrierevej som konsulent kunne være noget for dig, så er et andet godt råd at lære mere om og øve dig i case interviews. Det er en central del i vores rekrutteringsproces, som faktisk kan kræve mere forberedelse, end man tror. Det er ikke noget, man som polit-studerende eksponeres for i særlig høj grad, så det vil være en god investering at øve cases og problemløsning, gerne sammen med nogle af dine studiekammerater så I kan give hinanden gode råd og feedback.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger