Cand.polit. hos McKinsey & Company

Kathrine  Aaby Lorentzen

Cand.polit. Andreas Langholz er konsulent hos den internationale konsulentvirksomhed McKinsey & Company. Her arbejder han med alt fra rådgivning af topledelser i danske og internationale virksomheder til analyser og rapporter om økonomi og teknologi.

”Som cand.polit. og polit.-studerende har man en stor fordel. Vi er gode til at gennemskue systemer og koge noget komplekst ned til de essentielle dynamikker, der leder til en problemstilling. Det er den tankegang, jeg bruger, når jeg samarbejder med klienter,” lyder det fra Andreas, hvis bekendtskab med McKinsey begyndte i sommeren 2016, da han var praktikant (intern) mellem hans bachelor og kandidat. 

Praktikken gav indsigt i konsulentbranchens muligheder

Gennem praktikken fik Andreas øjnene op for McKinseys teamarbejde, interaktionen med klienter og den store variation i de daglige arbejdsopgaver. Det drev Andreas mod McKinsey, da han i 2018 blev færdiguddannet som cand.polit.: 

”Det var et tempo, jeg aldrig havde oplevet før. Hos McKinsey skal der leveres hver eneste dag. Jeg arbejdede i et team sammen med andre konsulenter, klienter og internationale eksperter med forskellige baggrunde, så jeg lærte hele tiden noget nyt.”

Tungt analytisk arbejde

Især de internationale eksperter har Andreas siden hen arbejdet tæt sammen med. I februar 2020 udgav McKinsey Global Institute en rapport om fremtidens forbindelsesmuligheder, internettets udbredelse fra i dag til 2030 og konsekvensen af disse økonomiske og teknologiske omvæltninger. Her har Andreas været en del af det bagvedliggende analyseteam:

”Jeg ville gerne lave tungt analytisk arbejde. Fag som social data science, mikroøkonometri og dynamisk programmering var mine yndlingsfag på polit., og jeg ville gerne lave noget, hvor jeg kunne bruge min faglige viden fra økonomi mere direkte”. 

Andreas fik til opgave at fremskrive udviklingen i internetforbindelser i en række lande til og med 2030. Hvilke teknologier vil drive udviklingen? Hvilke barrierer vil der være? Hvilke konsekvenser får det for sundhedssektoren, autobranchen eller detailhandlen? Det førte til en dagligdag med alt fra kontinuerlig sparring med teammedlemmer fra Finland til USA, der nu er blevet tætte venner, til lange snakke med tyske bil-eksperter om, hvordan et styresystem i en selvkørende bil er skruet sammen.

For Andreas har rapporten været en anderledes måde at arbejde på sammenlignet med hans daglige konsulentarbejde. Der blev gjort plads til en anden slags fordybelse: 

”At skrive rapporter i McKinsey giver mulighed for det at komme tilbage til det tunge dataarbejde, og dét elsker min indre polit.” 

Dog synes Andreas også, at det har været rart at komme tilbage de mere klassiske konsulentopgaver. Den daglige interaktion med klienter og det høje arbejdstempo er noget, som han ikke vil undvære. Hans ønske for fremtiden er en blanding af de to arbejdsformer: 

”Jeg vil gerne lave mere rapportskrivning i fremtiden. Vekslingen mellem de to arbejdsformer giver et andet perspektiv i mit arbejde.”

Nyt syn på konsulentbranchen 

Andreas ville ønske, at han som polit.-studerende havde vidst, at konsulentbranchen er meget mere end at regne med indtægter og omkostninger:

”Bredden hos McKinsey er enorm. Man kan prøve mange forskellige ting og spore sig ind på hvilke brancher og typer af opgaver, man synes er spændende. I sidste ende handler det hele om ens evne til at se logisk og struktureret på et komplekst problem.”

Derudover fremhæver han, at konsulentbranchen handler meget om mennesker. Mennesker er i fokus, og det drejer sig om at få samlet folk om en idé og skabe noget sammen: 

”Det gælder om at kunne kombinere menneskelige værdier med fakta og logik. Det er den gyldne nøgle. Og det er den nøgle, som jeg tror, at rigtig mange polit.-studerende bærer rundt på.”

Er du interesseret i ydereligere information om en karriere hos McKinsey, så læs mere her eller følg med Facebook

Tags: #McKinsey  #cand.polit. 

Faktaboks

Den 17. september inviterer McKinsey & Company til virtuelt event på Zoom. Her vil konsulenter fortælle, hvordan de anvender deres uddannelsesbaggrund fra Københavns Universitet til at løse komplekse problemer på tværs af sektorer. I sidste del af eventet vil du få mulighed for at tale med konsulenterne og stille spørgsmål i mindre ”breakout rum”. Ansøg inden den 7. september her: Link

1 kommentar


 Lærke Trap  Wolf

Lærke Trap Wolf @ d. 27. august #1

Den 17. september inviterer McKinsey & Company polit.-studerende til virtuelt event på Zoom. Ansøg inden den 7. september. Se faktaboks for event og link til tilmelding! :)


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Den 17. september inviterer McKinsey & Company til virtuelt event på Zoom. Her vil konsulenter fortælle, hvordan de anvender deres uddannelsesbaggrund fra Københavns Universitet til at løse komplekse problemer på tværs af sektorer. I sidste del af eventet vil du få mulighed for at tale med konsulenterne og stille spørgsmål i mindre ”breakout rum”. Ansøg inden den 7. september her: Link

Du vil måske også synes om