China's Investment in Infrastructure

Kritiske Politter

De "100 års ydmygelse" er et overstået kapitel i Kina, og i stigende grad investerer Kina i kritisk infrastruktur i Vesten. Kom til oplæg med Kritiske Politter og bliv klogere på, hvorfor Kina investerer i Vesten.

Kritiske Politter inviterer til oplæg med seniorforsker Yang Jiang fra DIIS (Dansk Institut for Internationale Studier) onsdag d. 18. april kl. 17. Jiang vil præsentere sin forskning, der undersøger, hvornår og hvorfor nogle lande i Vesten har sagt ja, betinget ja eller nej til Kinas interesse i deres kritisk infrastruktur. I denne sammenhæng forstås kritisk infrastruktur som infrastruktur, der er tæt relateret til problemer med suverænitet og national sikkerhed.

Dette er i høj grad blevet et følsomt emne for regeringer og medier i de lande, som Kina investerer i. Jiangs studie tager udgangspunkt i cases fra Storbritannien, Australien og Skandinavien.

Kom og hør, når Jiang fortæller om, hvordan Kina udøver global økonomisk magt, og giver sit bud på, hvad det betyder for de lande, som de investerer i.

Oplægget kommer til at foregå onsdag d. 18. april på CSS i lokale 25.01.53, hvor der vil være gratis sandwich, kaffe og snacks. Tilmelding via Djøf er dog nødvendig, men man behøver ikke at være medlem: 

https://www.djoef.dk/studerende/kurser-og-arrangementer-for-studerende/studiearrangementer/arrangement.aspx?m4c=13851&title=China%27s+Investment+in+Infrastructure

Du kan også læse mere om arrangementet på facebook: https://www.facebook.com/events/1966037060323652/

Program

Kl. 17.15 Velkomst ved Kritiske Politter
Kl. 17.20 Oplæg ved Yang Jiang begynder
Kl. 18.15 Pause med sandwich
Kl. 18.30 Spørgsmålsrunde


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger