DI Digitals arbejde med kunstig intelligens

Hvorfor er DI interesseret i kunstig intelligens?

Kunstig Intelligens, AI, robotter, machine learning, self learning systems. Variationerne er mange, men fælles for en række teknologier relateret til kunstig intelligens er, at de har nået et modenhedsniveau, hvor de ikke kun er for tech-fantasterne. DI er interesseret i kunstig intelligens ud fra en dagsorden om at påvirke politisk, så rammebetingelserne for at anvende de nye teknologier bliver bedst mulig, og vi arbejder også direkte med vidensopbygning i virksomhederne og det offentlige.

Hvad laver en cand.polit. i forhold til arbejdet med kunstig intelligens?

Det er ret sjovt, at være med til at få en robot programmeret til at kunne byde velkommen til et netværksarrangement på Folkemødet på Bornholm via ansigtsgenkendelse. Og det er faktisk noget af det arbejdet med kunstig intelligens i DI involverer. Modsat mange andre økonomer i huset nørder jeg med andre ord ikke med Stata og SAS i det daglige men har fokus på en analytisk funderet problemløsning og formidling i spændfeltet mellem politik og vækst i vores virksomheder gennem digitalisering.  Dermed anvender jeg som konsulent i DI alligevel dagligt mange af de færdigheder som jeg lærte på økonomistudiet. Herunder tilgangen til problemløsning og min ”rygsæk” fra særligt adfærds- og eksperimentel økonomi.

Jeg er i DI Digital DI’s branchefællesskab for digitale virksomheder. Vores medlemmer spænder over nogle af de fremmeste digitale danske startups og de helt store internationale i-giganter. I DI Digital arbejder vi for at gøre Danmark til det bedste land i Europa at drive digital virksomhed i og ud fra. Desuden arbejder vi på tværs af hele DI på at forberede vores 10.000 medlemsvirksomheder til at omsætte de digitale muligheder til forretning, fremfor at vente på at ens branche eller virksomhed, med et efterhånden fortærsket udtryk, ”disruptes” udefra.

Redskabskassen

Noget af det, jeg finder spændende ved at arbejdet med fx kunstig intelligens er, at mine arbejdsopgaver spænder fra analyseopgaver - ofte i sammenspil med vores medlemmer og andre kollegaer i huset - formuleringer af politiske anbefalinger funderet i analyserne, og derefter formidling og implementering af anbefalingerne både i forhold til presse, politikerne og vores medlemmer. Bl.a. gennem at arrangere det faglige indhold på konferencer, facilitere netværk, mentorordninger og besøge virksomheder.

Konkret arbejder vi lige nu på, at regeringens kommende digital vækststrategi blive så ambitiøs som muligt, og DI Digitaliseringspanel har blandt andet lanceret 20 konkrete digitale anbefalinger til regeringens digitale vækstteam. Her står dog faktisk ikke et ord om kunstig intelligens i selve anbefalingerne, men de adresserer en række rammebetingelser, der vil gøre det mere tilgængeligt for vores virksomheder og den offentlige sektor at omfavne de nye teknologier.

Kunstig intelligens, konkrete anvendelsesmuligheder, hurdler i det offentlige og private for øget anvendelse og de økonomiske potentialer for den enkelte virksomhed, det offentlige og samfundet italesættes parallelt på forskellige konferencer og netværksarrangementer. Senest har vi afviklet en stor høring for alle Folketingets it-ordførere om bedre offentlig digitalisering, herunder potentialet i kunstig intelligens. En konference om fremtiden digitale infrastruktur, der er en forudsætning for at Danmark kan høste gevinsterne ved brugen af bl.a kunstig intelligens, og det at alting forbindes via nettet (IoT). Videre på DI Digitals årsdag og vores deltagelse på Folkemødet senere i juni er fokus på fremtidens arbejdsmarked.

Lige nu søger DI studenter til to studiejobs. Du kan se opslagene her og her.

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk