Få indblik i det økonomiske maskinrum

Deltager du på Det Progressive Akademi kan du forvente at få en større forståelse for, hvordan dansk politik og økonomi fungerer bag kulissen. Sådan lyder det fra AE-rådet, der sammen med Cevea tilrettelægger programmet.

Emnerne, akademiet tager op, spænder over, hvordan der bliver regnet på økonomiske forslag i Finansministeriet, hvilken rolle forskellige aktører spiller i den politiske debat og deltagerne får i det hele taget forskellige redskaber til at gennemskue, navigere og deltage i den offentlige debat.

Ifølge direktør i AE-rådet, Lars Andersen, er akademiet netop relevant for økonomistuderende af flere grunde.

”Med Det Progressive Akademi søger vi at give deltagerne et indblik i "det økonomiske maskinrum" og en større forståelse for, hvordan den økonomisk politik bliver til og udmøntet i praksis”, forklarer Lars Andersen.

”På økonomistudiet lærer man en masse teorier. Men de bliver sjældent sat ind i den aktuelle samfundskontekst og koblet med virkeligheden. På akademiet læser vi ikke abstrakte teorier eller laver kompliceret matematik. Vi tager udgangspunkt i, hvad der foregår i dansk økonomi og politik og starter diskussionerne her. Akademiet kan altså give et udsyn og en samfundsindsigt, som er meget relevant for økonomistuderende. Samtidigt skaber det et mere tværfagligt rum for at diskutere nogle af de aktuelle udfordringer, som dansk økonomi står overfor”, uddyber han.

Akademiet vil dog mere end blot undervise. For at deltage skal man nemlig være interesseret i økonomi og samfund og have lyst til at arbejde med aktuelle samfundsudfordringer. Man helst være kandidatstuderende på en samfundsvidenskabelig uddannelse, og sammen med ca. 25 andre studerende skal man være forberedt på at arbejde aktivt i workshops med de udfordringer, som dansk økonomi står overfor - og udvikle forslag til løsninger.

”Med akademiet håber vi altså at inspirere til en løsningsorienteret debat om, hvor det politiske Danmark og dansk økonomi er på vej - og hvor vi gerne vil hen. Men vi ønsker også, at deltagerne får et bredere indblik i de udfordringer, som vi som samfund står overfor. Hvordan håndterer vi f.eks. de mange løse ansættelser på arbejdsmarkedet, den stigende ulighed og klimaudfordringerne,” siger Lars Andersen.

Akademiet forløber over otte gange, to lørdage og resten hverdagsaftener i efteråret 2017. Undervisningen vil veksle mellem workshops og oplæg fra bl.a. direktører, embedsmænd, cheføkonomer og forskere. For hver undervisningsgang vil der være et pensum, som det forventes at deltagerne har læst. Du kan læse mere om akademiet her.

Hvis akademiet lyder som noget for dig, så send en motiveret ansøgning og andre relevante bilag (CV, karakterer og lign.) til kommunikationskonsulent i AE, Sarah Steinitz på ss@ae.dk. Ansøgningsfristen er d. 19. juni


Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk