Feta, fest og finanspolitik!

Julie Kring Jespersen

Trænger du til sol efter de triste vintermåneder? Mangler du konstant penge og har du alligevel 5000 kr. i overskud til sjov og ballade? Er du fan af oliven og feta men ikke af effektiviseringer? Så mød din nye bedste ven, Grækenland!

Polit tager i påsken 2018 til Grækenland for at studere gældskrisen og dens følger. Hvis du tager med på forårets studietur, der ligger fra 24. marts til 3. april, kan du forvente:

  • Athen! Grækenlands største by og hovedstad, der er spækket med oldtid og antikke seværdigheder, som selvfølgelig er must-see når turen går til Ελλάδα (læs: Grækenland).
  • Besøg til Grækenlands næststørste by og kulturelle hovedstad Thessaloniki. Byen er kåret til europæisk ungdomshovedstad grundet dens utallige universiteter og er hjemsted for en kæmpe finansiel sektor samt landets næstvigtigste (og toldfrie) havn.
  • Foredrag om og forskellige bud på, hvilken fremtid Grækenland går i møde, når EU stopper med at sende økonomisk hjælp.
  • At høre om danske og græske virksomheders forudsætninger for at investere og drive forretning i et land, der er i fare for konkurs.

Siden finanskrisen brød ud i 2008 har der været meget drama både i og omkring Grækenland. Landet har været i overhængende fare for at gå konkurs, hvilket har skabt stor usikkerhed omkring euroens stabilitet. Derfor har de øvrige EU-lande måttet stille hjælpepakker som garanti, men det har ikke været uden konsekvenser. Bl.a. har Grækenland fået til opgave at skære i deres offentlige udgifter ved at sælge ud af infrastruktur. For eksempel er Thessalonikis havn ved at blive solgt til Deutsche Invest.
  Den nuværende græske regering har forsøgt at sætte hårdt mod hårdt og forhandle bedre aftaler hjem, og det har de gjort ved at true med at erklære sig konkurs og melde sig ud af euroen. Under forløbet fløde medierne over med interessante historier fra ellers lukkede forhandlinger mellem tyske og græske ministre og embedsfolk.

Studieturen er relevant for alle!
Dette er en enestående mulighed for at få venner på tværs af semestre, for det er selvfølgelig også en social tur vi skal på. Der kommer til at være masser af tid til at have det skægt, spise tzatziki, drikke ouzo og overkomme Akropolis’ mange trin i den bagende sol sammen.

Vi glæder os meget til at høre fra jer!

Varme hilsner fra Frederik, Julie, Malou, Sarah og Thor fra forårsSTUKO.

Deltagere og tilmelding
Tilmeldingen har frist onsdag den 16. januar 2018 og sker via linket i faktaboksen.
De 20 deltagere findes ved lodtrækning dagen efter, hvor de vil få direkte besked pr. mail.

Venteliste
I tilfælde af at nogen melder fra, vil en deltager fra ventelisten få tilbudt pladsen. Hvis det bliver aktuelt, får vedkommende en mail fra os.
Faktaboks

Tilmeldingsfrist: Onsdag 24/1

Lodtrækning: Torsdag 25/1

Betaling af første rate á 2500 kr.: Onsdag 7/2

Betaling af anden rate á 2500 kr.: Onsdag 28/2

Udrejsedato: Lørdag 24/3

Hjemrejsedato: Tirsdag 3/4

Hvis du har spørgsmål til studieturen, så tøv ikke med at skrive til STUKOF18@gmail.com.

Tilmeldingsblanket:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelVjUtf7xORtctQgIiFDWMjL1c_9ztvASKppN4INKusk4zZw/viewform?usp=sf_link0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Tilmeldingsfrist: Onsdag 24/1

Lodtrækning: Torsdag 25/1

Betaling af første rate á 2500 kr.: Onsdag 7/2

Betaling af anden rate á 2500 kr.: Onsdag 28/2

Udrejsedato: Lørdag 24/3

Hjemrejsedato: Tirsdag 3/4

Hvis du har spørgsmål til studieturen, så tøv ikke med at skrive til STUKOF18@gmail.com.

Tilmeldingsblanket:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSelVjUtf7xORtctQgIiFDWMjL1c_9ztvASKppN4INKusk4zZw/viewform?usp=sf_link