Fogh til vismændene: "Omskriv jeres lærebøger"

Kenneth Praefke

Det gik ikke stille for sig, da vismændene i efteråret 2007 udgav deres DØRS-rapport. Faktisk bad landets daværende statsminister økonomerne om at skrive deres lærebøger om.

Som så mange gange før præsenterede Det Økonomiske Råd i efteråret 2007 sin analyse af den danske økonomi. Og som så mange gange før anbefalede rapporten fra vismændene, at regeringen holdt lidt igen med det offentlige forbrug. Og som ligeså mange gange før var politikerne hurtigt ude og lægge lidt luft til vismændenes løftede pegefinger, så de fortsat kunne bruge løs af statskassen.

Men noget utraditionelt var Anders Fogh ude at afvise vismændenes advarsel med den begrundelse, at der er sket en strukturændring i dansk økonomi, så ledigheden kan blive lavere end man før troede var muligt.

Her er, hvad Anders Fogh sagde til TV2 den 3. december 2007:

"Alt i alt deler jeg ikke den pessimisme, som visse økonomer giver udtryk for. Jeg glæder mig faktisk over, at dansk økonomi er så stærk, at vi nu igen har set et fald i ledigheden. Jeg tror, der er økonomer, som må begynde at overveje at skrive lærebøgerne på universiteterne om, fordi det er meget lang tid siden, at økonomerne begyndte at advare om, at nu var ledigheden nået så langt ned, at nu ville det hele gå grassat. Det er faktisk ikke sket endnu."

1 kommentar


Gæst

Anders Eriksen (gæst) @ d. 16. may 2009 #1

Men hvad var der sket hvis det ikke havde været for finanskrisen? Var økonomerne så blevet nødt til at skrive dem om? Den nuværende krise er vel ikke et udtryk for at der ikke var tale om en strukturel ændring - det er vel et eksogent stød?


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger