Imperfect Knowledge Economics: Anders Rahbek & Morten Tabor

Kritiske Politter

Kritiske Politter inviterer til oplæg med Anders Rahbek og Morten Tabor. Bliv klogere på hvordan de bedste elementer fra traditionelle modeller for Rationelle Forventninger kan kombineres med Behavioural Economics i deres nye framework.

Søren Johansen, Anders Rahbek og Morten Tabor samarbejder med amerikanske Roman Frydman på at udvikle et nyt framework for, hvordan økonomer kan modellere uforudsigelige hændelser og den deraf følgende usikkerhed. De fremlagde deres seneste arbejdspapir på INET konferencen i Edinburgh i efterårsferien, og Kritiske Politter er stolte af at facilitetere præsentationen deres arbejde for Københavns Universitet.

I korte træk går deres approach ud på, at åbne en økonomisk model til at tillade uforudsigbare strukturelle brud på alle tidspunkter. De strukturelle brud antages dog i perioder at være begrænset af kvalitative restriktioner. Med det nye approach formår de at bygge bro mellem rationelle forventninger og de nyere indsigter fra Behavioural Economics, idet forventningerne til fremtiden er modelkonsistente, men samtidig tillader at psykologiske faktorer spiller en rolle uden at det er et tegn på irrationalitet.

Den 28. November inviteres til oplæg, som vil vare en times tid med en kort pause efterfulgt af spørgsmål fra salen. Oplægget er forholdsvis teknisk, og det anbefales derfor, at man er på mindst 5. Semester, eller har haft Økonometri II.

Program:
Kl. 17.15 Oplægget starter
Kl. 18.00 Kort pause
Kl. 18.05 Der åbnes for spørgsmål og debat fra salen
Kl. 18.45 Tak for i dag

Arrangementet støttes af Djøf og er gratis at deltage i, men kræver tilmelding her. Du behøver ikke at være medlem af Djøf for at tilmelde dig.

Se også mere om arrangementet på facebook-eventet her. Der vil være sandwiches, kaffe og snacks til oplægget.0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger