Intern i Copenhagen Economics

Egon Petersen

Sila fortæller i dag om Copenhagen Economics, hvor hun oplever en dynamisk arbejdstilgang i et udfordrende og støttende arbejdsmiljø. Læs om Sila's beskrivelse af at være cand.polit og praktikant hos Copenhagen Economics.

Hvorfor Copenhagen Economics?

Jeg havde tidligere hørt om Copenhagen Economics og vidste, at det var en af de bedste og mest anerkendte økonomiske konsulentbureauer i Europa. Efter en smule research fandt jeg ud af, at CE arbejdede med mange interessante projekter. Derudover appellerede virksomhedens værdier og brand stærkt til mig. 

Hvordan blev du praktikant og hvad beskæftiger du dig med?

Der var et stillingsopslag på CE's hjemmeside. Jeg skrev en ansøgning og et kort stykke tid efter blev jeg inviteret til et skype interview. Igennem interviewet snakkede jeg både med en HR konsulent og en økonom. De var interesserede i min motivation og mine tidligere arbejdserfaringer indenfor området. Det var en meget behagelig snak og jeg blev tilbudt stillingen indenfor et par dage.

I mit arbejde hjælper jeg konsulenterne med forskningsarbejde, som fx at finde litteratur og undersøge data. Derudover laver jeg tabeller, grafer og andre elementer til rapporter. Jeg forbereder også præsentations slides. En anden stor del af mit arbejde er analyse af data, hvilket inkluderer dataindsamling og databehandling, samt at udføre økonometriske analyser.  

Havde du anden relevant arbejdserfaring, da du blev tilbudt praktikpladsen?

Jeg havde kort arbejdet indenfor økonomisk forskning, hvor jeg havde ansvaret for litteratur, dataindsamling, dataudvælgelse, klassificering og almindelig dataanalyse. Udover dette havde jeg også lidt konsulent erfaring fra en tidligere praktikplads. Her erhvervede jeg indsigt i at arbejde med og for klienter både på og uden for stedet. 

I hvilken retning er jobbet relevant for en økonomistuderende og hvilken akademisk viden har været særlig brugbar for dig i jobbet?

Økonomisk rådgivning tillader mig at kombinere min økonomisk teori med praktiske empiriske færdigheder og anvende dem begge på virkelige cases. Siden jeg har været praktikant i ”Market business unit” hos CE, har min specialisering i konkurrence og regulering gennem mit kandidatstudie været især brugbar for mit arbejde. Derudover har mit kendskab til empirisk analyse i Stata været et plus under praktikperioden.

Hvad er det bedste ved arbejdet?

Jeg har især nydt det dynamiske arbejdsmiljø hos CE. Lige fra dag et er du et fuldgyldigt medlem af holdet og du bliver opfordret til at tage initiativ og aktivt deltage i projekterne. Dette giver en stejl læringskurve i praktikperioden. Endvidere er kulturen fyldt med åben kommunikation og støttende omgivelser.

Hvordan er arbejdsgoderne og det sociale live hos CE?

Der er fyldt med sociale aktiviter hos CE. Der er fredagsbar hver uge og en stor fest med måneders mellemrum. Derudover er der interne virksomheds events, hvor medarbejdere fra alle afdelinger har mulighed for at mødes, socialisere og dele perspektiver og ideer med hinanden. Til sidst er der et fodboldbord på kontoret, som bliver brugt regulært i pauserne.  

Forstiller du dig at blive hos Copenhagen Economics efter praktikperioden?

Absolut! Jeg har faktisk fået tilbudt en analytiker stilling, når min praktikperiode slutter, hvilket jeg har sagt ja til. Jeg tror, at CE sørger for et udfordrende, men også et støttende arbejdsmiljø. Dette giver mulighed for, at de ansatte kan blive bedre økonomer og konsulenter. Der er en stor investering i de ansatte og deres trivsel i virksomheden. Til sidst har du muligheden for at arbejde med interessante og forskellige projekter i en dynamisk og voksende virksomhed.


Copenhagen Economics søger nye interns. Der er ansøgningsfrist den 3. august. Du kan finde praktikpladsen her

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger