Lær at formidle økonomi kort og præcist

Anne Nylev

Er du træt af at føle dig utilstrækkelig, hver gang du skal udfolde dine evner på skrift? Sådan behøver det ikke at være.

Det er svært at formidle økonomisk stof om komplekse modeller og endeløse rækker af antagelser til den almene befolkning. Men det behøver det ikke at være. 

Især økonomer er ofte udfordret, når det angår skriftlig formidling. Muligvis fordi det udgør en forsvindende lille del af studiet. Det gælder også, når de efter endt studie kommer ud på arbejdsmarkedet. Men det kan du lave om på.

Danmarks Medie- og Journalisthøjskole (DMJX) i Emdrup tilbyder en uddannelse i journalistisk formidling af et semesters varighed, hvor du kan lære at formidle dit eget fag. Tillægsuddannelsen i journalistisk formidling giver dig:

  • journalistiske værktøjer til at forvandle svært, abstrakt fagstof til en vedkommende tekst, der kan forstås af folk med ringe eller intet kendskab til fagområdet.
  • bevidsthed om målgrupper i teori og praksis.
  • grundlæggende indsigt i forskellige kommunikationsformer og medietyper, og du lærer at vælge det rette medie til en given formidlingsopgave.

Uddannelsen kan varmt anbefales til den skriveinteresserede, som trænger til et afbræk i de akademiske studier. På DMJX arbejdes der meget praktisk, og du bliver sendt direkte tilbage på skolebænken med undervisning hver dag fra 9-14 sammen med 30 andre kandidatstuderende fra forskellige studieretninger. Der er masser af opgaver, utallige deadlines og utrolig mange hyggelige stunder (inkl. spændende studietur). 

Der er præcendens på uddannelsen, så du kan få pointene direkte overført til dit kandidatstudie. 

Hvis det lyder som noget for dig, skal du ansøge senest 10. november for at få en plads på forårsholdet 2014. Du kan godt begynde at glæde dig!

Tags: #økonomisk formidling  #journalistik 

Du vil måske også synes om

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om