På studiejob i Inviso

Altandetlige.dk - Polit Portal

Hvordan er det at være student hos Inviso? Vi har talt med Sofie Acimovic, der går på 1. semester af kandidaten og ved siden af studiet arbejder med dataanalyse hos Inviso.

Hvor arbejder du? 
Jeg arbejder hos Inviso, en ung og hurtigtvoksende konsulentvirksomhed, der specialiserer sig i dataløsninger til forskellige virksomheder. 

Hvad består dit job i?
Mit arbejde består hovedsageligt i at løse kunders problemstilinger ved at bearbejde og visualisere data, således at de får den ønskede indsigt. Et projekt har mange faser, og da jeg er en del af hele konsulentprocessen, er jeg både inde over salg, kundemøder, selve dataudredningen, analyserne, visualiseringen samt den endelig udrulning af produktet hos kunden. Ud over at være en del af projekter består mit arbejde også i at supportere og assistere til træninger hos eksisterende kunder.

Hvorfor valgte du at søge stillingen - og hvordan fik du den?
Efter at have hørt en hel del om arbejdet hos Inviso gennem en studiekammerat, sad jeg klar ved tasterne, da de begyndte at søge nye medarbejdere igen. Det har altid været tiltalende for mig at forsøge mig i konsulentbranchen, og da jeg både fandt det udfordrende og spændende at arbejde med store datamængder, følte jeg, at det var et perfekt match. 

Lidt efter at have søgt stillingen, blev jeg indkaldt til en samtale. Efter denne samtale blev jeg igen ringet op og fik at vide, at jeg var gået videre til forløbets anden runde. Her fik jeg tilsendt et datasæt, som jeg fik til opgave at analysere i Tableau. Efter at have svedt over opgaven i to dages tid skulle jeg så op og præsentere min analyse. Efter præsentationen blev jeg testet i forskellige matematiske og analytiske problemstillinger, hvorefter jeg blev ansat. Herefter gik det stærkt, og en uge efter første arbejdsdag gik turen til en konference i London med hele teamet - sikke en start! 

Hvordan kan du bruge studiet i dit job? 
Der kan i høj grad drages paralleller mellem mit job i Inviso og de fag, vi har på polit. Her kan der nævnes både økonometri og programmeringsfagene, men også fag som spilteori og behavioural economics. Evnen til at kunne sætte sig ind i en økonomisk problemstilling og gå analytisk til værks er værktøjer, som polit har givet mig, og som er essentielle i mit arbejde. Ydermere opnår man en god tal- og dataforståelse, som jeg benytter mig af hver dag. 

Mit job hos Inviso og polit-studiet supplerer derfor hinanden utrolig godt.  

Hvad er det vigtigste, du har lært gennem dit job?
Det vigtigste, jeg har lært gennem mit job, er at tage ansvar. Inviso er en mindre virksomhed, hvor der ikke er langt fra bund til top. Når der er travlt på kontoret, er det derfor alle, der har travlt. Det betyder ogå, at man i Inviso ikke blot er en studentermedhjælper, men en konsulent på lige fod med de andre. Jeg sidder derfor både med egne projekter og har personlig kundekontakt. Mens dette ansvar er det mest udfordrende ved jobbet, er det også det bedste. 

Hvad har overrasket dig mest? 
Den uformelle og rare tone på kontoret. Når man starter i Inviso, lærer man hurtigt de andre at kende, og det bidrager i høj grad tilt at det er rart at være på arbejde. Derudover overraskede det mig, hvor meget jeg kunne bidrage med og ikke mindst, at jeg fik lov.  

Hvordan er det sociale, og er der fryns og personalegoder?
I den grad! Inviso gør en stor indsats for at give sine medarbejdere oplevelser, der både styrker det sociale sammenhold samt det faglige niveau. 

Der investeres en del i, at vi alle udvikler os arbejdsmæssigt og hele tiden forbedrer os via kurser, certificeringer mv. Hertil er en af de store glæder også alle de arbejdsrelaterede rejser, vi tager på som et team. I løbet af min tid hos Inviso har jeg været i både London, Texas og om to uger Las Vegas på konferencer. 

Derudover ligger vores kontor inde i Soho i Kødbyen, som ud over at have en god location bidrager med et godt og afslappet arbejdsmiljø, har en god kantine og ikke mindst en lækker tagterrasse, hvor fredagsbarerne bliver holdt om sommeren. Den gode stemning på kontoret gør også, at det ikke er en sjældenhed, at vi spiser mad sammen, har en ugentlig fællestræning eller drikker en fredagsøl efter en lang arbejdsdag.

Inviso søger lige nu nye studenter. Læs mere her.

Tags: #på studiejob i  #stud.polit  #inviso 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om