På studiejob i Struensee & Co.

Jakob Saugbjerg Kristensen

Hvordan er det at arbejde som student i en nystartet konsulentvirksomhed med fokus på den offentlige sektor? Altandetlige har taget en snak med stud.polit Emil Hamberg, der arbejder i konsulenthuset Struensee & Co.

Hvor mange timer arbejder du om ugen?
Jeg arbejder i gennemsnit omkring 20 timer om ugen, hvilket også er hvad jobbet er normeret til. Arbejdet som konsulent er meget projektorienteret og således varierer arbejdspresset selvfølgelig også med deadlines. Generelt er det dog et ret fleksibelt arbejde, hvor man både kan få fri, når der er travlt på studiet, men hvor der også er rig mulighed for at påtage sig ekstra opgaver og deltage i flere projekter, hvis man har lyst og tid til det.

Hvor længe har du haft jobbet og hvor langt var du på studiet da du fik jobbet?
Jeg startede i Struensee & Co. i oktober sidste år, så jeg har efterhånden arbejdet her i knap et halvt år. Virksomheden startede blot to måneder før, i august 2014, så jeg næsten været med helt fra starten, hvilket har været super spændende. Jeg manglede under et år på studiet da jeg blev ansat, så det var relativt sent.

Hvordan fik du jobbet og hvad består dit job i?
Min indgang til Struensee & Co. var nok lidt specielt, idet det i første omgang var Struensee som kontaktede mig og opfordrede mig til at ansøge. Da jeg syntes projektet lød super spændende, skyndte jeg mig at sende en ansøgning og blev herefter kaldt ind til samtale og test.

Selve ansættelsesproceduren var relativt omfattende og forløb over en hel dag. I løbet af første halvdel af dagen skulle jeg igennem en numerisk/matematisk test, en skriftlig test, HR interview samt et case interview. Som polit er man relativt godt rustet til den numeriske test, men særligt case interviewet var udfordrende, da det jo ikke rigtigt er noget, vi lærer på studiet, så her kan det virkelig anbefales at forbedrede sig godt hjemmefra. Efter første runde med test og samtaler gik jeg videre til anden runde, hvor jeg havde en samtale med hver af partnerne, og til sidst blev jeg heldigvis tilbudt et job.

Arbejdet er meget varierende fra projekt til projekt. Det består både i en masse dataarbejde og research, men man bliver også involveret i konkret problemløsning, udarbejdelse af tilbud samt deltagelse i kundemøder. Noget af det bedste ved at starte i Struensee, har været at man som studentermedarbejder bliver inddraget på fuldstændig lige fod med alle andre, og at alle ens løsningsforslag og input bliver taget seriøst.

Vi har desuden haft mange spændende projekter allerede. Fordelen ved ofte at have offentlige institutioner som kunde, er at man ikke behøves at holde alle projekterne hemmelige. Så af konkrete projekter har vi blandt andet hjulpet Forsvaret, Rigspolitiet, KL og Innovationsfonden. Selv har jeg dog primært lavet projekter for private virksomheder, så dem kan jeg ikke afsløre så meget om.

Havde du relevant erhvervserfaring da du fik jobbet?
Jeg havde en del erhvervserfaring, inden jeg startede i Struensee. Jeg havde både arbejde som erhvervsresearcher for Politiken og som student i både Finansministeriet og Danske Markets. Jeg tror, det har været en stor fordel for mig at have den erfaring, for det forventes at man ret hurtigt kan arbejde selvstændigt med tingene.

Hvordan er jobbet relevant for en stud.polit og hvilke fag har været mest relevante for dig- herunder bestemte valgfag der er gode?
Jobbet er super relevant for en stud.polit, og man får i høj grad mulighed for at anvende alle sine økonomiske værktøjer på praktiske problemstillinger. Jeg tror at den overordnede tankegang og tilgang til problemløsning er det, som jeg har haft størst udbytte af.

Hvis jeg skal nævne konkrete fag, er jeg nødt til at fremhæve samfundsbeskrivelse. Det har på alle mine studiejobs været en gennemgående oplevelse, at samfundsbeskrivelse bare er et af de mest direkte anvendelige fag på økonomistudiet, og det har også været tilfældet i Struensee. Herudover anvender jeg dog også en masse mikroøkonomi og økonometri. Jeg har ikke selv haft så mange regnskabs- og finansieringsfag, hvilket jeg – i bagklogskabens klare lys – helt sikkert også kunne have brugt. Heldigvis er der stadig rig mulighed for fortsat at lære og suge viden til sige undervejs.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved jobbet er at få lov til at arbejde så tæt sammen med en masse dygtige folk, som ikke bare er enormt kompetente, men også virkelig hjælpsomme og imødekommende. Jeg synes, vi har fået etableret en rigtig god arbejdskultur, hvor alle hjælper hinanden, og hvor vi også kan have det sjovt med hinanden uden for arbejdstiden. Samtidig synes jeg også, det er meget motiverende at man virkelig føler at de opgaver, vi laver, gør en forskel. Alt i alt betyder det, at selvom læringskurven er stejl og forventningerne er høje, glæder man sig til at komme på arbejde.

Er der goder og sociale arrangementer på jobbet?
Fryns er der masser af! Det mest attraktive er nok at man får både laptop, iPhone samt betalt telefonregning, men herudover sætter jeg personligt virkelig stor pris på vores frokostordning, hvor vi hver dag får leveret mad fra Cofoco.

Desuden har vi et væld af sociale arrangementer. Vi har blandt andet været på guidet sejltur i Københavns havn, til vinsmagning samt besøgt flere lækre restauranter. Vi har netop etableret en fast fredagsbar ca. hver anden måned, men det sker også jævnligt at folk bliver hængende til et glas vin eller to efter fredagsmødet.

Kan du se dig selv arbejde videre på denne arbejdsplads og/eller i dette arbejdsområde, når du er færdig?
Jeg har faktisk allerede skrevet kontrakt, og starter fuldtid den 1. september, så det må jeg svare ’ja’ til.

Struensee & Co. søger lige nu studenter, der kan bidrage til at indfri ambitiøse målsætninger på vegne af den offentlige sektor. 

Deadline for ansøgning er mandag 23. marts. Læs mere om jobbet og ansøg her.

Tags: #Karriere  #job  #consulting  #studiejob  #på studiejob i  #konsulent  #stud.polit  #struensee & co.  #struensee 

Faktaboks

Baggrund
Struensee & Co. er et konsulenthus med fokus på rådgivning og konsulentydelser inden for den offentlige sektor - det værende sig både for offentlige institutioner eller for store private virksomheder, som har dele af den offentlige sektor som kunde.

Struensee & Co. er grundlagt af tidligere direktør i Københavns kommune, Claus Juhl, og tidligere partner i McKinsey & Co., Christian Husted.

Læs mere om Struensee & Co. og deres projekter her.


0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Baggrund
Struensee & Co. er et konsulenthus med fokus på rådgivning og konsulentydelser inden for den offentlige sektor - det værende sig både for offentlige institutioner eller for store private virksomheder, som har dele af den offentlige sektor som kunde.

Struensee & Co. er grundlagt af tidligere direktør i Københavns kommune, Claus Juhl, og tidligere partner i McKinsey & Co., Christian Husted.

Læs mere om Struensee & Co. og deres projekter her.


Du vil måske også synes om