Oecon'er vandt Polit Case Competition

Anne Sophie Schytt Lassen

Polit Case Competition er netop blevet afholdt for anden gang. Deltagerne skulle løse en case på 8 timer, der omhandlede karteleffekter i svensk skovbrug. Det vindende hold var dog ikke stud.politter.

Af de 30 hold, der havde tilmeldt sig årets Polit Case Competition, bestod langt størstedelen af polit-studerende. Men i finalen var kun fire ud af ni deltagere fordelt på de tre finalehold polit-studerende. Resten var enten fra CBS eller Århus Universitet. Ikke alene måtte polit se sig underrepræsenteret i finalen. Team Tom, der løb med sejren, afslørede nemlig at de var fra Århus ved at indlede deres finale-præsentation med at sige: “ja, vi snakker jo jysk”.

Fra dommer Christoffer Haag Theilgaard, der er økonom hos Copenhagen Economics, var der ikke andre kommentarer til stud.politternes nederlag end, at det var det bedste hold, der vandt. Han havde dog rosende ord til deltagerne generelt:

“På forhånd var vi ikke i tvivl om, at fagligheden på polit er høj, men vi er virkelig blevet positivt overrasket over hvor god formidlingen har været. Især dem der valgte den statistiske , hvor man jo kunne frygte at de blev begravet - men det undgik de fleste med klare historier og en rød tråd.”

De 30 hold kunne nemlig vælge imellem en et teoretisk og statistisk case. Begge opgaver handlede om karteleffekter i svensk skovbrug, og tog udgangspunkt i et projekt som konsulenthuset Copenhagen Economics har arbejdet på. Lige knap en tredjedel af holdene havde valgt den statistiske case. Denne fordeling viste sig også til finalen, hvor vinderne havde valgt den statistiske.

Om det faglige niveau blandt deltagerne sagde Christoffer Haag Theildgaard:  “at der generelt var et højt fagligt og nogle gode teoretiske overvejelser, men mange altså havde glemt det aller mest basale fra første år: Enheder på akserne.”

Manglende samf-kundskaber viste sig dog ikke at være afgørende, da kun et af tre hold i finalen havde husket enheder på akserne.

Med-dommer Niels Kleis Frederiksen, der er chefrådgiver i Skatteministeriet, var enig i det høje faglige niveau, og tilføjede, at “det var jo en svær case at løse på 8 timer, så selvfølgelig var der mangler, men man kan jo ikke nå det hele. Især blev jeg imponeret over hvor gode og velforberedte de mundtlige præsentationer var. Det var også tydeligt at der var forskel på ambitionerne - nogle var her tydeligvis for at vinde, men andre var her for at lege.”

Hvis du er interesseret i at læse årets case, kan den findes her.

Tags: #PolitCaseCompetition  #PCC  #PCC2016  #aktivtstudieliv 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om