Det Progressive Akademi er åben for tilmelding

Anne Sophie Schytt Lassen

Til foråret afholdes "Det Progressive Akademi" for tredje gang. Programmet er tilrettelagt af Arbejderbevægelses Erhvervsråd (AE) og CEVEA og er målrettet kandidatstuderende. Altandetlige.dk har snakket med Katrine Kaspersen, der deltog i efteråret.

I efteråret deltog stud.polit Katrine Kaspersen i "Det Progressive Akademi". Akademiet er målrettet kandidatstuderende med interesse for dansk politik, økonomi og arbejdsmarkedet, og er netop nu åben for tilmelding til næste semester. 

Akademiet forløbet over 8 gange, hvor deltagerne vil blive præsenteret for rapporter og indlæg om politisk økonomi, fra den nationale såvel som internationale scene og få indblik i, hvordan forskellige interesser spiller en rolle for den førte politik herhjemme. Undervisningen veksler mellem diskussioner og oplæg fra bl.a. direktører, embedsmænd, cheføkonomer og forskere. 

Katrine Kaspsersen fortæller her, hvad man som stud.polit kan få ud af at deltage i Det Progressive Akademi.

Hvad fik du ud af at gå på Det Progressive Akademi?

"Det Progressive Akademi har for mig været et lærerigt forum, hvor jeg har fået sat mit økonomistudie i perspektiv. Jeg er blevet klædt på med den nyeste viden og de skarpeste argumenter inden for aktuelle problemstillinger som skattely, regnemodeller, ulighed, social mobilitet, digitalisering og arbejdsmarked - alt sammen noget, der ikke følger med i rygsækken fra økonomistudiet."

Hvorfor søgte du ind i første omgang?
" Jeg søgte netop ind på akademiet for at få en dybere indsigt fx i antagelserne bag finansministeriets regnemodeller - og så er det jo bare ekstra spændende at få lov at diskutere med den ansvarlige afdelingschef fra FM direkte. "

Synes du, du fik noget fra akademiet, som du ikke får på studiet?
"Den største aha-oplevelse var i virkeligheden at få sat min økonomiske faglighed i perspektiv. Da vi hen mod slutningen i grupper skulle skrive en synopsis til en idébank for potentielle specialer, var jeg sammen med både en filosof, en antropolog og en sociolog. De havde helt andre metodiske tilgange til, hvordan sådan en opgave skulle gribes an, end os økonomer. Det var en god måde at få en større forståelse for min egen metodiske tilgang som økonom, men det har også givet mig nye gode bekendskaber og et netværk af spændende mennesker, som jeg tager med mig fremover.

Du kan læse mere om Det Progressive Akademi her, hvor du også kan tilmelde dig. Ansøgningsfristen lukker søndag d. 10. december. 

Tags: #AE-Rådet  #Cevea  #AE  #Det Progressive Akademi 

Faktaboks

Katrine Kaspersen, der deltog i Det Progressive Akademi sidste semester, fortæller her om, hvad man som stud.polit, kan få ud af at deltage. 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Faktaboks

Katrine Kaspersen, der deltog i Det Progressive Akademi sidste semester, fortæller her om, hvad man som stud.polit, kan få ud af at deltage. 

Du vil måske også synes om