Socialøkonomisk Samfund præsenterer det årlige Nobelprisforedrag

Socialøkonomisk Samfund (SøS)

Endnu engang indbyder vi jer alle til Socialøkonomisk Samfunds årlige Nobelprisforedrag, som skal gøre os meget klogere på, hvorfor økonomiprisen i vinteren 2013 gik til tre amerikanere for deres empiriske analyser af finansielle aktiver.

Vi får i år besøg af Lasse Heje Pedersen, som er professor ved  Institut for Finansiering ved CBS. Lasse blev i 2012 kåret til Europas bedste økonom under 40 år, og han er en af Danmarks mest citerede økonomer.

Eugene Fama, Lars Peter Hansen og Robert Shiller vandt nobelprisen for deres forskning i, hvad der styrer priserne for aktiekurser og obligationer, og for undersøgelser om det forhold, at priserne ikke kun styres af rationelle overvejelser, men også af psykologiske faktorer som for eksempel pessimisme.

Priskomitéen har særligt fokuseret på, at de tre amerikaneres forskning har øget forståelsen for, hvordan de finansielle markeder fungerer, og hvad der spiller ind, når de fungerer godt eller mindre godt i perioder.

Foredraget finder sted i lokale 1.1.18 tirsdag den 25. marts kl. 17.30. Der vil som altid være lidt godt til ganen. Vi glæder os til at se jer alle til et storartet foredrag. 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger