Stud. polit i Højbjerre Brauer Schultz

Emma Bang Frich

Læs med i denne udgave af vores populære serie om studiejobs, hvor Malthe Haubo Christensen fortæller om at være student i det samfundsøkonomiske konsulenthus Højbjerre Brauer Schultz.

Hvad består dit arbejde i?

Højbjerre Brauer Schultz er et samfundsøkonomisk konsulenthus og opgaverne varierer meget alt efter, hvilke projekter, jeg arbejder på.  Overordnet set består mit arbejde i at hjælpe konsulenterne og partnerne med at løse opgaverne for vores kunder. Mere konkret består mit arbejde i at behandle data i bl.a. R, Python og Excel. Efterfølgende laver jeg rapportering af data til kunden i form af figurer og tabeller i rapporter og PowerPoint-præsentationer. Vi supplerer ofte de kvantitative analyser med surveys, og jeg hjælper bl.a. med at udforme spørgerammen og sætte spørgeskemaet op.

Hvilke typer af projekter har du arbejdet med hos Højbjerre Brauer Schultz?

Jeg har bl.a. arbejdet på projekter for Nordisk Ministerråd, Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Skatteministeriet, Erhvervsstyrelsen og Erhvervsministeriet. På tværs af disse projekter har en gennemgående opgave været at videreudvikle en metode til at analysere efterspørgslen efter arbejdskraft. Ud fra ca. 17 millioner online jobopslag fra de seneste 10 år kategoriserer og analyserer vi de oplysninger, der ligger i jobopslagene. Det gør vi ved hjælp af bl.a. tekstanalyse i fx R og Python. Vi bruger også de ustrukturerede data i jobopslagene til at sende surveys ud til dem, der har forsøgt at rekruttere nye medarbejdere.

Hvorfor søgte du job hos Højbjerre Brauer Schultz?

Konsulentbranchen fangede min interesse, fordi arbejdet er meget varieret og indebærer mange forskelligartede opgaver. At alle ansatte samtidigt var økonomer gav mig en sikkerhed om, at det faglige udbytte og niveau var højt. Her var jeg overbevist om, at jobbet ville give mig yderligere kompetencer inden for databehandling og kodning, som ville gøre mig attraktiv, når jeg er færdig på polit.  

Hvor meget tid bruger du på dit arbejde hos Højbjerre Brauer Schultz?

Generelt er jeg på arbejde 2-3 gange i ugen. Arbejdstiden varierer meget alt efter både HBS’ og mit eget behov. Jeg har i flere eksamensperioder sagt arbejdet helt fra med fuld forståelse fra deres side. Derimod har jeg også øget arbejdsindsatsen i perioder med travlhed.  Alt i alt er der enorm stor forståelse for mine studiebehov, så fleksibiliteten er stor.

Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan du bruge i arbejdet?

Polit-studiet giver en rationel og løsningsorienteret tankegang, som egentlig er det jeg anvender mest. De fleste projekter, jeg har været inde over, har krævet, at vi sammen finder smarte og effektive løsninger. Derfor er det min rationelle sans og generelle talforståelse der anvendes. Mere konkret har mine Excel kundskaber fra polit været meget relevante. Metodedelen af samfundsbeskrivelse har været direkte anvendelig, da der i rapportering af figurer og tabeller er mange regler der gerne skal ligge på rygraden. Økonometri er uden tvivl også et fag der giver vigtige forståelsesmæssige kompetencer i de mere komplicerede dele af analyserne.

Hvad har overrasket dig mest?

Hvor anvendeligt kodning er som økonom. Jeg har fået øjnene op for hvor mange datamæssige muligheder der er, når man anvender kodning, og hvor godt det spiller sammen med databehandling i Excel. Mulighederne er enorme når man kan adskille og kategorisere kvalitativt data og omdanne det til kvantitativ data. 

Hvor meget fylder det sociale på dit arbejde?

Der er stort fokus på firmaevents og sociale tiltag, så det fylder ret meget. Generelt er der rigtig god stemning på kontoret og man lærer hurtigt hinanden godt at kende. Vi spiser frokost sammen hver dag, og tonen er meget afslappet og uformel. Fredag afsluttes altid med øl på kontoret og nogle gange tager vi også ud og får lidt lækkert mad.

Hvad synes du, at arbejdet i Højbjerre Brauer Schultz kan tilbyde som studiejob?

At man får anvendt og forbedret mange af de faglige kompetencer, man har lært på studiet. Samtidigt får man en god indsigt i konsulentbranchen. Endelig finder man også ud af, at det man lærer på studiet, rent faktisk kan bruges i den virkelige verden.  

Hvad er det bedste ved jobbet?

Kollegaerne, den afslappede stemning og det faglige udbytte.


Lige nu leder Højbjerre Brauer Shultz efter en ny student. Læs opslaget på Altandetlige.dks jobportal her.

.

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger