Stud.polit hos Incentive

Hvordan fik du jobbet som juniorkonsulent, og hvorfor valgte du Incentive?

Jeg fandt jobopstillingen på altandetlige.dk’s jobdatabase, mens jeg var på udveksling og besluttede mig for at ansøge. Jeg stiftede bekendtskab med Incentive tilbage på første år på studiet, hvor jeg havde seniormanager Claus Galbo-Jørgensen som ekstern lektor i Økonomiske Principper A. I nogle af forelæsningerne fortalte Claus om sit arbejde hos Incentive, og hvad de lavede, bl.a. samfundsøkonomiske analyser, som jeg fandt rigtig interessant. Da chancen bød sig, var jeg derfor ikke et sekund i tvivl om, at jeg ville ansøge. 

Hvad arbejder du med?

Incentive tilbyder services inden for flere forskellige områder, og derfor er arbejdet som juniorkonsulent meget alsidigt. Typisk arbejder man på to projekter ad gangen, og allerede fra første arbejdsdag bliver man tilkoblet projekter. Det første projekt, jeg arbejdede på, var benchmarking af affaldssektoren for Energistyrelsen. Siden da har jeg bl.a. været tilkoblet et projekt, hvor vi skulle undersøge kræftpatienters præferencer for behandling, og et projekt, hvor vi skulle analysere elaktørers incitamenter i elmarkedet. 

Hvor mange timer arbejder du om ugen?

Arbejdstiderne er meget fleksible, og derfor er antallet af timer, jeg arbejder om ugen, meget varierende. I gennemsnit arbejder jeg nok omkring 15 timer om ugen. Der er dog altid mulighed for at lægge flere timer i perioder, hvor studiet tillader det. Og omvendt færre i fx eksamensperioder. 

Hvordan kan du bruge det, du lærer på studiet, i dit arbejde som juniorkonsulent?

Det, jeg først og fremmest bruger fra studiet i mit arbejde som juniorkonsulent er den analytiske og logiske tilgang til løsning af problemstillinger, som vi lærer i løbet af studiet. En evne, mange nok slet ikke tænker over, at de lærer til dagligt, hvor man er mere optaget af at kunne løse differentialligninger.

Hvad er det vigtigste, du har lært gennem dit job?

Det er uden tvivl, hvor vigtigt det er at kunne formidle sine resultater på en klar og præcis måde. Det er en ting, som der lægges stor vægt på hos Incentive, som mærkes med det samme, når man starter. Man kan sagtens være superskarp og en virkelig dygtig økonom, men det er også nødvendigt at være en dygtig formidler, så andre med en anden baggrund kan få gavn af ens arbejde.

Hvordan er det sociale liv i Incentive?

Det sociale liv hos Incentive er rigtig godt. Ud over de klassiske arrangementer, som DHL, sommerfest og julefrokost bliver der afholdt mange andre sociale arrangementer i løbet af året. Vi har bl.a. deltaget i et cykelløb, været til vin- og ølsmagning, og senest var vi ude og lave mad i Timm Vladimirs køkken til et fornemt helaftensarrangement. 

Til dagligt spilles der en masse bordtennis, når man har brug for at samle energi til resten af dagen, og hver fredag afholdes der fredagsquiz til at skyde weekenden i gang.

Hvad er det bedste ved jobbet?

Det bedste ved jobbet er dets alsidighed og de dygtige og erfarne kolleger, man får lov til at omgås. Alsidigheden gør, at man bliver udfordret på flere af sine kompetencer og får lov til at udvikle sig inden for flere forskellige områder. Ved at omgås mine dygtige og erfarne kollegaer bliver jeg ikke blot en bedre økonom, men også en bedre konsulent, da jeg får en bedre forståelse af, hvordan man løser en opgave, så kunderne er fuldt ud tilfredse med produktet. 

Studiejob hos Incentive?

Er du blandt de bedste på din årgang, og vil du gerne have studiejob hos Incentive, så har du chancen lige nu. Incentive søger nemlig juniorkonsulenter: http://altandetlige.dk/studiejob/6709-incentive-soeger-juniorkonsulenter


Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk