Stud.polit i QVARTZ

Rasmus Brock Michelsen er på tredje semester på Cand.Oecon. på Copenhagen Business School, men har taget sin bachelor på Polit, hvor han blandt andet har undervist i Mikro I samt arrangeret Polit Case Competition. Nu er han juniorkonsulent hos QVARTZ, som han fortæller om i artiklen her, og inden det var han studentermedhjælper i Haldor Topsøes afdeling for Strategi og M&A, og derudover har han arbejdet med produktudvikling og dataanalyse hos Altinget. Lige nu er han på udveksling som MBA studerende på University of Michigan og skal skrive speciale i foråret. 

Hvad er dine arbejdsopgaver?
Jobbet som juniorkonsulent er generelt meget alsidigt og man får berøring med mange typer af projekter og opgaver. Langt størstedelen af min arbejdstid er på eksterne projekter for virksomheder, organisationer og den offentlige sektor. Arbejdsopgaverne er en kombination af hhv. research, kvantitativ og kvalitativ analyse af indsamlet data, problemløsning samt at præsentere arbejdet i slides. Det varierer meget fra projekt til projekt, men arbejdet er kendetegnet af en stejl læringskurve og et stort ansvar for egne opgaver. 

Ved siden af de eksterne projekter deltager alle konsulenter i internt arbejde. For eksempel har jeg været med til at arrrange et væld af karriereevents og jeg er med i bl.a. vores corporate social responsebility team. 

Hvordan er en arbejdsdag hos QVARTZ?
Generelt er der ikke nogle rutineopgaver og du får bred eksponering overfor kollegaer, arbejdsopgaver og klienter. Ofte starter dagen med et teammøde, hvorefter ens arbejdsdag begynder. Man arbejder tæt sammen i teams og i løbet af dagen er man i løbende dialog med både klienter og kollegaer. 

Nogle dage kan arbejdet være ude hos en klient, andre dage på vores kontor i Ryesgade. I studiefrie perioder har juniorkonsulenter også mulighed for at arbejde på projekter i andre lande og på andre kontorer.

Hvordan er en arbejdsuge?
Ofte starter ugen for mig ved, at jeg i dialog med vores staffing-afdeling taler omkring hvad jeg har lyst og tid til at lave. En af de helt store fordele ved at arbejde som juniorkonsulent er den store grad af fleksibilitet, jeg har ift. mine arbejdstimer. Eftersom at arbejdet er projektbaseret, vil man som JC i høj grad have mulighed for at arbejde lige præcis de antal timer, man har lyst og mulighed for. Jeg har personligt foretrukket at have perioder med lange arbejdsdage og længere engagementer på projekter for så holde fri i perioderne omkring eksamner, mens andre studerende har en mere stabil arbejdsuge. 

Hvad er det bedste ved at arbejde hos QVARTZ? 
QVARTZ er et fantastisk sted at arbejde ved siden af ens studie, men det bedste ved QVARTZ er klart mine kollegaer og den kultur, vi har i virksomheden. Vi har et fladt hierarki, hvor man som studerende oplever en oprigtig interesse fra kollegaer. QVARTZ lægger stor vægt på, at man som medarbejder også deltager i sociale sammenhænge, og særligt vores get-aways (to gange årligt) er en oplevelse, man ikke vil være foruden.

Hvad er det mest udfordrende?
Givet at man som studerende har et stort ansvar og at opgaverne er så forskellige, kræver arbejdet hos QVARTZ, at man har mod på at lære nye ting hver eneste dag på arbejdet. Det kræver naturligvis, at man er klar på en stejl læringskurve. Dog er kulturen meget fokuseret på feedback og man vil arbejde tæt sammen i team, og derfor vil du opleve, at man aldrig står alene med et problem.

Hvilke fag og kompetencer fra studiet kan du bruge i arbejdet?
Hvis man ønsker et job, hvor man ofte støder på matematiske beviser, differentiering og teoretiske økonomiske modeller, så er QVARTZ ikke det rigtige sted. Specifik viden fra økonomistudiet er derfor ikke en nødvendig del af værktøjskassen. Derimod bruger jeg hele tiden den analytiske tankegang, jeg har lært på studiet, og særligt evnen til at opdele et problem i delkomponenter er essentiel. Samtidig har jeg brugt finansieringsforståelse, basal mikro- og makroøkonomisk forståelse samt statistiske metoder i mit arbejde hos QVARTZ.

Hvad har overrasket dig mest?
Hvor stor en del det sociale aspekt er af ens arbejdsdag hos QVARTZ og hvor tæt man kommer på sine kollegaer. Jeg har haft studiejobs i flere virksomheder, men QVARTZ er det sted, jeg har oplevet den klart bedste virksomhedskultur. Dette er også et område, hvor QVARTZ bliver rangeret som en af de bedste konsulenthuse at arbejde for i Europa. 

En anden ting, der har overrasket mig, er mængden af ansvar, man får som juniorkonsulent. Når man har arbejdet med noget over en periode, er man ofte den på teamet, som har den største forståelse, og derfor skal man vende sig til, at ens stemme i problemløsningen har stor vægt og at managere og partnere forventer, at du giver dine meninger og observationer tilkende. 

Hvor meget fylder det sociale på dit arbejde?
Som man kan se i mine andre svar, er det sociale en meget stor del af arbejdet hos QVARTZ. 

Studentermedhjælperne har et stærkt såkaldt 'community', hvor vi har madklubber, flere månedlige events, en meget livlig snapchat-gruppe, fester, og så vores årlige tur, hvor vi mødes med JCere fra de andre kontorer og er sammen over et par dage med både sociale og faglige aspekter. I år var vi fx i Stockholm og året før i Hamborg. 

Ydermere så er der mange arrangementer på tværs af virksomheden. Jeg er personligt en storforbruger af vores fredagsbar på Nørrebro Bryghus og deltager altid i vores QVARTZ fester. Jeg er også medlem af en del klubber, bl.a. løbeklubben, squash-klubben, jagtklubben og flere andre. 

Hvad er dit råd til andre studerende, der gerne vil arbejde hos QVARTZ?
Som økonom skal man være opmærksom på, at man skal lægge en del timer i forberedelsen til jobsamtalen. Case-interviews er centrale i rekrutteringsprocessen og det er et studie i sig selv at mestre.  Man skal derfor bruge en del tid på at lære, hvordan man skruer en case sammen, men samtidig er det en mulighed for at lære en masse om virksomheders strategi og hvordan man håndterer problemløsning. Der er en masse ressourcer tilgængelige og QVARTZ har også en case-bog, som kan være meget anvendelig i forberedelserne.

QVARTZ SØGER LIGE NU JUNIORKONSULENTER - LÆSE MERE HER!

Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk