Talent Day 2018 hos Copenhagen Economics

Copenhagen Economics inviterer til den årlige Talent Day, hvor du som økonomistuderende kan få et indblik i livet som konsulent hos Nordens førende økonomiske konsulenthus.

Til Talent Day møder du nogle af de dygtigste økonomistuderende fra Europa – og får chancen for at vise, hvorfor du skal stå først for, når Copenhagen Economics rekrutterer nye konsulenter. På dagen vil du blive udfordret på din økonomiske viden samt din evne til at kommunikere komplekse økonomiske problemstillinger i et simpelt og intuitivt sprog. Og du vil samtidig få et indblik i hverdagen som samfundsøkonomisk konsulent i Copenhagen Economics.

I løbet af de sidste par år har Copenhagen Economics ansat seks af deltagerne fra Talent Day. Malthe Faber Lausen deltog tilbage i 2016 og er en af dem, som efterfølgende er blevet ansat som Analyst i 2018.

Vi har bedt ham dele sine oplevelser med Talent Day:

Hvorfor skal man deltage i Talent Day
Man skal først og fremmest deltage i Talent Day for at få en fornemmelse af, hvordan det er at arbejde i et økonomisk konsulenthus, og hvordan Copenhagen Economics er som arbejdsplads. I løbet af dagen hører man oplæg fra nuværende konsulenter og prøver kræfter med lyn-cases, som bygger på tidligere projekter. Jeg synes alt dette var med til at give et godt indblik i Copenhagen Economics, og hvordan arbejdsopgaverne typisk adskiller sig fra fx management konsulenthuse.

Samtidig er der relativt få deltagere til Talent Day, hvilket både gør det let at få stillet spørgsmål direkte til konsulenterne, men også betyder at man ikke forsvinder i mængden. Talent Day er derfor en god måde at få en fod inden for døren i forhold til at blive ansat som student eller efter studiet, hvilket bar frugt for mit vedkommende.

Hvordan er det at arbejde i Copenhagen Economics?
Copenhagen Economics er en international arbejdsplads med et kontinuerligt flow af nye udfordringer. Vi har kontorer i 4 forskellige lande og kunder i næsten hele verden, hvilket betyder at man får muligheden for at rejse ud af og til.

Man bliver som nyansat mødt med rigelige mængder af tillid og med filosofien ”learning by doing”. Det betyder at man allerede fra første dag får tildelt ansvar og bliver kastet ud i udfordrende projekter, og man fornemmer med det samme det ret flade hierarki, der er i virksomheden.

Stemningen på kontoret er rigtig god, og da der er ”free seating”, sidder man ved siden af nye personer hver dag. På den måde lærer man hurtigt de andre at kende og får et godt forhold til kollegaerne herinde. Pauserne om eftermiddagen bruges typisk foran bordfodboldbordet, og om sommeren kan man hoppe i vandet lige ude foran kontoret efter fyraften.

Hvad er det bedste ved jobbet?
Det bedste ved jobbet er at opgaverne hele tiden ændrer sig, og at det næste projekt man skal i gang med næppe ligner det forrige. Man bliver hele tiden klogere på emner, som man aldrig har beskæftiget med sig før, imens man opbygger specifikke ekspertiser inden visse områder som fx konkurrenceøkonomi eller sundhedsøkonomi. Kombinationen af hele tiden at blive udfordret med nye ting og samtidig føle, at man bliver dygtigere til at løse problemener gang for gang er utrolig motiverende. I min relative korte tid i Copenhagen Economics har jeg nået at arbejde med alt fra at hjælpe kendte firmaer i fusionssager til at evaluere brandværdien af en Telecom operatør i Sydamerika.

Hvordan bruger du studiet i dit arbejde?
Det er en god gammel kliché at økonomer mest af alt bruger deres analytiske tankegang, når de får et job efter studiet, men ikke desto mindre er det sandt. I Copenhagen Economics bruger man dog også mange af de redskaber, som man lærer på studiet. Jeg har især udnyttet min økonometriske viden og forståelse for data meget i min tid her, men jeg har også brugt teoretiske modeller så som Bertrand modeller. Jeg synes det er fedt, at nogen af de ting jeg har lært på studiet rent faktisk også kan bruges til at løse problemer i den virkelig verden.

Hvorfor Copenhagen Economics frem for andre konsulenthuse?
Man skal vælge Copenhagen Economics frem for andre konsulenthuse, fordi man her får muligheden for at prøve kræfter med konsulentlivet og samtidig får muligheden for at bruge sine økonomiske redskaber til at løse problemer i praksis. Vores projekter adskiller sig typisk fra andre konsulenthuses ved at have fokus på data, modellering og logiske argumenter frem for strategi og implementering. Det betyder dog også, at der er stor fokus på at formidle vores resultater på en letforståelig og intuitiv måde, da langt de fleste af vores kunder er ikke-økonomer, men helt almindelige mennesker.

Talent Day bliver afholdt mandag d. 26. november 2018 i København. Hvis du kommer langvejs fra, får du kompenseret dine rejseudgifter. Er du interesseret i at deltage, kan du læse mere på Talent Day.

Ansøgningsfristen er den 2. oktober 2018. Du er velkommen til at kontakte Stine Fechtenburg Pedersen på 53 73 24 58 eller sfp@copenhageneconomics.com for yderligere information.


Virksomheder

Partnervirksomheder

Stort tak til alle virksomheder i ALT ANDET LIGEs partnerprogram. Hør mere om programmet, skriv til partner@altandetlige.dk