Kan teknologi forhindre klimaforandringerne?

Anne Sophie Schytt Lassen

Endnu engang inviterer Digi-Talks til event og denne gang handler det om teknologi og klima. Mød Microsoft og Ørsted d. 27. november, hvor du kan få indblik i teknologierne, der bruges af nogle af de største spillere i teknologi- og energisektoren.

Kan teknologi forhindre klimaforandringerne eller skal vi ændre vores vaner? Er det nødvendigt, at vi flyver mindre, spiser mindre kød og køber vores varer lokalt? Eller kan vi bare vente på, at den teknologiske vækst, der vil redde os alle sammen?

Det er ikke mere en hemmelighed at vores klima ændrer sig. Stigende temperatur i atmosfæren, øget vandstand i verdenshavene på grund af smeltende iskapper og mere ekstremt vejr er alle forbundet med klimaforandringer og har direkte indflydelse på vores liv.

Synligheden af klimaforandringerne har da også medført en række nye teknologier og opfindelser: Cleantech, geoengineering, øget energieffektivitet og rensning af oceanerne er eksempler på områder, hvor nye teknologier vinder frem.

Til Digi-Talks' event d. 27. november kl. 17:00-19:00 på CSS, kan du få indblik i de teknologier, som bruges af nogle af de største spillere i teknologi- og energisektoren.

Fra Microsoft har Digi-Talks inviteret Kamilla Roost, som vil snakke om AI for Earth programmet og give indsigt i, hvordan AI og Cloud Computing kan bruges til at løse globale miljømæssige udfordringer. Fra Ørsted kommer Michael Judén, der vil præsentere, hvordan teknologi bruges til at drive verdens største havmøllepark og udvikle morgendagens energinettet. Der vil desuden komme et endnu ikke annonceret indspark fra forskningsverdenen, som vil bringe et mere videnskabeligt aspekt af klimaudfordringerne til arrangementet og fremhæve, hvad videnskaben kan gøre.

Det er gratis at deltage, men kræver tilmelding på Digi-Talks' hjemmeside

Tags: #Teknologi  #klima  #digi-talks 

0 kommentarer


Tak for din kommentar!
Skriv venligst en kommentar der er længere end 5 tegn

Skriv en kommentar

Log ind for at kommentere - eller opret en bruger
Du vil måske også synes om