Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Studentermedhjælp til Statsgæld

Danmarks Nationalbank

Ønsker du erfaring med og viden om obligationsmarkeder, programmering, databehandling, fixed-income produkter, derivater og risikostyring? Med jobbet hos os bidrager du til at sikre staten den bedst mulige låntagning og til at understøtte et effektivt og velfungerede statsgældsmarked, der har betydning for store dele af det finansielle system.

Jobbet

er i afdelingen Bank og Marked, der står for at implementere fastkurspolitikken samt forvalte valutareserven og statsgælden. Du vil primært blive tilknyttet sektionen Statsgæld, der lægger strategien for statens optagelse af gæld og er ansvarlig for at styre risikoen på statsgældsporteføljen. Det er en sektion, der er i tæt kontakt med markedet for statspapirer og markedsdeltagerne. Du vil indgå i et team af studenter, der især beskæftiger sig med Business Intelligence. Datakvalitet og -tilgængelighed er en kerneopgave for at understøtte de analyser og beslutningsoplæg, som sektionen producerer. Du bidrager således til at sikre staten den bedst mulige låntagning og er med til at understøtte et effektivt og velfungerede statsgældsmarked, der har betydning for store dele af det finansielle system.

Vi tilbyder

et fagligt udfordrende studenterjob i en unik institution, der giver mulighed for at få erfaring med og viden om obligationsmarkeder, programmering, databehandling, fixed income-produkter og risikostyring. Du vil komme til at få et indgående kendskab til bankens porteføljestyringssystem, der styrer flowet af værdipapirer, fra handlerne indgås, til de afvikles. Du vil komme til at arbejde tæt sammen med alle i sektionen og mange fra Bank og Marked, herunder især de øvrige studentermedhjælpere i afdelingen, og du vil hurtigt få mulighed for at præge jobbet. Din arbejdstid er som udgangspunkt 15 timer pr. uge.

Din profil

Vi forestiller os, at du med gode resultater har fuldført mindst 2 år af en relevant uddannelse, fx matematik-økonomi eller polit./oecon. Vi lægger vægt på, at du udviser engagement og har interesse for de finansielle markeder. Du har samtidig flair for og lyst til at arbejde med programmering og data. Kendskab til især R og SQL er en fordel. Alle i sektionen udviser stor fleksibilitet, hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Som person besidder du et højt energiniveau, er resultatorienteret og er bevidst om, at en god indstilling og et godt samarbejde giver synergieffekter.

Vil du vide mere?

Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Thorsten Meyer Larsen, Head of Investor Relations and Risk, Government Debt (tlf. 3363 6131 eller tml@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR partner Jens Erik Larsen (tlf. 3363 6502 eller jel@nationalbanken.dk).

Ansøgning

Ansøg med relevante eksamenspapirer senest søndag den 25. februar 2018.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

25 februar 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online