Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

To økonomer til Finansministeriets kontor for skattepolitik, kapitalmarkeder og statsgæld

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Har du interesse for skattepolitik eller finansielle problemstillinger? Og drømmer du om at komme helt tæt på den politiske agenda? Så søger vi lige nu to nye medarbejdere til Finansministeriets departement. 


Om stillingen

Vi søger to økonomer, en til arbejdet med skattepolitik og en til arbejdet med kapitalmarkeder og statsgældspolitik. Vi forestiller os, at du har en relevant uddannelse som eksempelvis cand.oecon., cand.polit., cand.merc. eller lignende, og derudover lægger vi konkret vægt på, at du har: 

  •  en stærk faglig profil 
  •  analytisk sans og gode formuleringsevner 
  •  interesse for skattepolitiske eller finansielle problemstillinger og
         samfundsøkonomi generelt 
  •  lyst til at udvikle dig fagligt og personligt 

Om dig 

Du kan både være nyuddannet eller en erfaren medarbejder, som har lyst til nye udfordringer. 

De vigtigste krav er, at du har en objektiv analytisk tilgang, kan arbejde selvstændigt og tage ejerskab over dine opgaver. Desuden skal du kunne lide at arbejde med korte deadlines. Du vil arbejde tæt sammen med dine kolleger, der er tilknyttet hhv. skatteområdet og kapitalmarkedsområdet. Du kan forvente at skulle have tæt kontakt med samarbejdsparter i andre ministerier og institutioner.

Det er en fordel – men ikke et krav – hvis du har erfaring med skatteøkonomi og skattepolitik eller kapitalmarkedsforhold fra tidligere beskæftigelse eller fra studierne.

Om os 

Som ansat i Finansministeriet får du varierende og udfordrende arbejdsopgaver, hvilket giver en spændende og udviklende hverdag. Et job i 2. kontor indeholder opgaver indenfor skattepolitik eller statsgæld og finansielle markeder. De ledige stillinger er ideelle for dig, som brænder for at bidrage til økonomisk politik i praksis. 

På skatteområdet omfatter arbejdet bl.a. politikudvikling på afgiftsområdet, analyser af afgifter med særlig fokus på provenu-, fordelings- og adfærdsvirkninger, tværgående udvalgsarbejde samt budgetteringen af statens indtægter. 

På kapitalmarkedsområdet omfatter arbejdet bl.a. forvaltning af statens gæld i nært samarbejde med Nationalbanken. Hertil kommer rådgivning vedrørende budgetsager i staten med finansielle aspekter samt spørgsmål i forbindelse med kapitalmarkedsforhold i øvrigt, finansiel regulering og finansiel stabilitet. 

Jobbene vil give dig indsigt i skattepolitikken og de finansielle markeder, dansk og international økonomi, finanspolitikkens tilrettelæggelse og samspillet mellem politik og økonomi.  

Ansættelsesvilkår 

Dine ansættelsesvilkår vil afspejle dine erfaringer og kvalifikationer, og være efter overenskomst for akademikere i staten. 

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om stillingerne er du velkommen til at kontakte kontorchef, Thomas Larsen (40 11 87 75 eller thlar@fm.dk). 

Ansøgning 

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’.

Indsend senest søndag den 18. marts 2018. 

Oplys gerne i din ansøgning, hvilken stilling du søger. Du skal som led i en eventuel samtale være forberedt på at gennemføre en kort skriftlig test med faglige spørgsmål. 

Ansættelse vil ske hurtigst muligt.  

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Vi forventer at holde samtaler løbende.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

18 marts 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online