Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Student til Finansministeriets Center for Konkurrence, Selskaber og Forsyning

Finansministeriet

Interesserer du dig for erhvervs- og mikroøkonomi?  Er du talknuser og dygtig til at formidle komplekse problemstillinger? Har du lyst til at understøtte ejerskabet med de statslige selskaber og en effektiv forsyningssektor? Så kunne et job i Finansministeriets Center for Konkurrence, Selskaber og Forsyning være noget for dig.

Om stillingen
Vi søger lige nu en student til Finansministeriets Center for konkurrence, selskaber og forsyning (KSF). Vi er et center bestående af fem studenter, to kontorchefer og 16 AC’ere.

I KSF arbejder vi med de statslige selskaber, såsom Ørsted (tidligere DONG Energy), SAS og Danske Spil, samt forsyningssektorerne (vand, varme, el, gas, affald og tele). Vi følger derfor aktivt med i den økonomiske udvikling i de statslige selskaber og er med til at sætte dagsordenen på forsyningsområdet gennem en række større analyser.

Som student i KSF vil du komme til at arbejde indgående med ejerskabsvaretagelsen af de statslige selskaber. Du vil bl.a. skulle vurdere virksomhedernes performance ud fra regnskaber og gennem benchmarking, samt opstille relevante finansielle målsætninger og analysere væsentlige risici i de enkelte selskaber. Dette arbejde vil bl.a. indgå i interne regnskabsnotitser samt publikationen Statens Selskaber. Du vil også komme til at arbejde med analyser af naturlige monopoler og konkurrenceforhold i forsyningssektoren samt analyser af Grønland og Færøernes økonomi. Endeligt vil du skulle hjælpe til med løbende og ofte uforudsigelige opgaver i centeret, som spænder bredt. Jobbet i KSF giver en unik mulighed for at styrke din erhvervs- og mikroøkonomiske faglighed og samtidig komme tæt på den politiske beslutningsproces.

Finansministeriet er en organisation præget af stor faglighed og højt tempo, og som ansat vil du komme helt tæt på de politiske processer i centraladministrationens maskinrum. Du får hurtigt indsigt i og ansvar for egne opgaver og udvikler kompetencer i at anvende din økonomifaglighed til at vurdere og formidle komplekse spørgsmål. En stilling som student i Finansministeriet giver gode efterfølgende karrieremuligheder – både i den private og offentlige sektor.

Om dig 
Det er vigtigt, at du har en interesse og lyst til at arbejde med tal, samt interesse for kontorets arbejdsområder. Vi har i Finansministeriet tradition for i vidt omfang at inddrage studenter og give dem ansvar for egne opgaver. Vi lægger derfor vægt på, at du både evner at arbejde selvstændigt og samtidig er god til at samarbejde i en god og humoristisk tone.  

Derudover forventer vi, at du har:
• En meget stærk faglig profil, er arbejdsom og initiativrig 
• Interesse indenfor virksomhedsanalyse eller industri/mikroøkonomi 
• God talforståelse og skarp analytisk sans 
• Gode skriftlige og mundtlige formidlingsevner 
• Ambitioner om at udvikle dig fagligt og personligt 
• En økonomi- eller samfundsvidenskabelig uddannelse (fx stud.cand.merc, stud.polit, stud.oecon, stud.scient.pol mv.)
 

Et godt kendskab til Office-pakken, herunder især Excel, er nødvendigt.


Ansættelsesvilkår  
Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, mens vi samtidigt forventer, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år. Løn og ansættelsesvilkår er efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK).  
 
Ansøgning og samtaler 
Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via vores hjemmeside http://www.fm.dk, så vi har materialet senest mandag d. 2. april 2018.
 
Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.  
 
Mere information 
Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte Rasmus Sommer Matthiessen (rasom@fm.dk, 33 95 15 36) eller Martin Ipsen (mtnip@fm.dk, 25 26 27 69).


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

02 april 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online