Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Opbygning af Finansministeriets nye makromodel – studenter søges

Finansministeriet

Vil du være med til at opbygge Finansministeriets nye makromodel? 
 
MAKRO er en nyoprettet modelgruppe (placeret hos DREAM), som står for udviklingen og opbygningen af en ny makroøkonomisk model for Danmark. Projektet gik i gang for et år siden. Projektperioden løber to år endnu, hvorefter modellen skulle være implementeret og klar til brug af Finansministeriet og Økonomi- og Indenrigsministeriet.  
Modellen skal på samme tid kunne beskrive den langsigtede strukturelle udvikling i økonomien og den kortsigtede tilpasning til det strukturelle forløb – herunder konjunkturnormaliseringen. Dette skal muliggøre, at modellen både kan anvendes til de mellem- og langfristede fremskrivninger, som danner grundlag for planlægningen af finanspolitikken, samt til både kort- og langsigtede makroøkonomiske konsekvensberegninger. Det er afgørende, at modellen bliver empirisk velunderbygget. 

Om stillingen
Vi søger to velkvalificerede økonomistuderende eller matematik-økonomistuderende, som skal have en stærk profil indenfor mikrofunderet makroøkonomi og være med til at udarbejde den nye model. Du vil gennem arbejdet få mulighed for at anvende den økonomiske teori fra dit studie, og prøve kræfter med de nyeste fremskridt inden for økonomisk forskning. Arbejdet vil blandt andet bestå i at 1) implementere teorien i modellen gennem programmering i GAMS, 2) analysere modellens egenskaber gennem stød til relevante variable - fx se på hvordan økonomien reagerer på et stød til renten, og 3) bearbejde datainput til modellen.

Yderligere information og ansøgning

https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=112935&DepartmentId=6045&MediaId=5


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

Amaliegade 44

Ansøgningsfrist

28 maj 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online