Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Økonom til Finansiel Statistik

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Bliv økonom i Nationalbanken, og arbejd med faglige udfordringer, du ikke får andre steder. Uanset hvor dygtig du er, bliver du endnu dygtigere af at være her til din egen, vores og samfundets fordel.

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen har vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi.

Skab værdi for det danske samfund
Som økonom omsætter du din faglige viden til håndgribelig virkelighed og værdi. Din overordnede opgave bliver at udarbejde og udvikle finansiel statistik på kredit- og investeringsområdet, og at bidrage til at analysere finansielle forhold. Du får hurtigt ansvar for, at datagrundlaget er retvisende og at analyserne er skarpe og relevante. Jobbet vil give dig unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af makro- og mikroøkonomiske finansielle data. Du vil indgå i projektorienterede teams og vi lægger vægt på, at du er med til at præge og udvikle dine arbejdsområder.

Formidling i fokus
Vi er i gang med en proces, hvor vi har fokus på at åbne Nationalbanken over for vores eksterne interessenter ministerier, politikere, banker og befolkningen. Det giver dig mulighed for at komme på banen med nye tanker i forhold til, hvordan vi formidler vores viden.

Gør din viden værdifuld
Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke kommer i nærheden af andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi til gavn for hinanden og det danske samfund. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem dialog og individuel vejledning.

Medbring dit initiativ, dine ambitioner og din gode økonomiske/talmæssige baggrund
Uanset om du udarbejder finansielle data, analyserer den finansielle sektors forretningsmodeller eller finansielle forhold, så er din viden med til at gøre forskellen. Derfor stiller vi høje faglige krav til dig. Du kan være nyuddannet, eller måske har du nogle års erfaring, men jobbet kræver, at du har en stærk økonomfaglig baggrund.

Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med gode ideer og ikke mindst træffe valg på baggrund af dine ideer. Du kommunikerer klart og præcist i skrift og tale på både dansk og engelsk. Du er engageret og samarbejdsorienteret, så vi kan få alle vigtige vinkler med, når vi dykker ned i finansielle data og analyserne.

Har du spørgsmål, er du meget velkommen til at kontakte Tue M. Mathiasen, chef for Penge- Bank- og Nationalregnskabsstatistik, tlf. 3363 6802 (tmm@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning

Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer senest fredag den 25. maj 2018.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

25 maj 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online