Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Studenter til Dansk Erhvervs økonomiske analyseenhed

Dansk Erhverv

Dansk Erhverv søger to økonomistuderende med samfundsøkonomisk interesse og solide fagøkonomiske kundskaber.

Stillingerne er i Dansk Erhvervs økonomiske analyseenhed, som organisatorisk er placeret i Dansk Erhvervs politisk økonomiske afdeling. Stillingerne har problemstillinger og udfordringer i relation til dansk økonomi som primært fokusområde. Du vil indgå i et team af i alt 3 studenter, og du vil indgå i det daglige samarbejde med afdelingens 2 økonomer og cheføkonom. Den ene af studenterstillingerne kræver særlige kompetencer inden for kodning og økonometri, da stillingens primære fokusområde bliver at bistå med udarbejdelsen af registerbaserede analyser på Danmarks Statistiks Forskerserver.  

Eksempler på arbejdsopgaver

  • Udarbejdelse af aktuelle økonomiske analyser

  • Medvirke til udarbejdelse af analyser, der har arbejdsmarkedet i centrum

  • Økonometriske analyser på registerdata

  • Udarbejdelse af analyser og konsekvensberegninger vedrørende f.eks. erhvervspolitiske problemstillinger eller andre politiske tiltag, der har samfundsøkonomiske konsekvenser 

  • Diverse ad-hoc-opgaver, ofte med en kort afleveringsfrist.

Analyserne og beregningerne bruges til at underbygge Dansk Erhvervs politisk-økonomiske synspunkter og vurderinger. Derfor forventes det, at du har interesse i makroøkonomiske analyser og erhvervspolitiske forhold. Desuden er det vigtigt, at du har gode skriftlige formuleringsevner, da modtagerne af vores analyser ofte vil være ikke-økonomer. Vi foretrækker, at du har gennemført anden årsprøve af polit-studiet eller lignende, men det er ikke en forudsætning.

Dansk Erhverv tilbyder

En stilling med stort ansvar og selvstændighed, hvor der vil være rig mulighed for at bidrage med egne analyser og idéer. Vi tilbyder varierende og udfordrende arbejdsopgaver, der giver en stor forståelse for dansk økonomi og politiske problemstillinger. Derudover tilbydes et godt og socialt arbejdsmiljø, hvor du vil indgå i en gruppe af økonomer og økonom-studerende, der har makroøkonomi som deres hovedfokus.

Den gennemsnitlige ugentlige arbejdstid er 15 timer, men med fleksibel tilrettelæggelse – også i eksamensperioden. Stillingerne er til besættelse snarest muligt.

Ansøgningen

Eventuelle spørgsmål kan rettes til økonom Jonas Meyer på telefon 3374 6275 eller jsm@danskerhverv.dk, eller stud.polit Julia Lysdal Veje på telefon 3374 6013 eller jlv@danskerhverv.dk.

Ansøgning, CV samt karakterudskrift sendes online via vores hjemmeside hurtigst muligt, sidste frist er mandag d. 31. maj 2018. Vi vil løbende indkalde til samtaler.

Dansk Erhverv er erhvervsorganisation og arbejdsgiverforening for fremtidens erhvervsliv. Vi repræsenterer et bredt udsnit af virksomheder og brancheforeninger. Det er Dansk Erhvervs vision at være den mest betydningsfulde politiske repræsentant og foretrukne rådgiver for erhvervslivet. Vores mission er at fremme konkurrencekraft hos vores medlemmer i en globaliseret økonomi. Dansk Erhverv tilbyder et unikt fællesskab med fokus på politisk gennemslagskraft og dybdegående virksomhedsrådgivning. Dansk Erhverv har mere end 200 ansatte, der tæller jurister, økonomer, konsulenter og andre medarbejdere. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Dansk Erhverv

Geografi

København K

Ansøgningsfrist

31 maj 2018

Søg jobbet

Du sender din ansøgning online via vores hjemmeside: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1162&ProjectId=143698&MediaId=5