Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Empirisk stærk student til kontor for Arbejdsmarkedspolitik og overførsler

Finansministeriet

Vi søger en fagligt dygtig og engageret student med interesse for arbejdsmarkedspolitik, statistik og samfundsøkonomi og tilbyder varierende og udfordrende arbejdsopgaver. Du kan eksempelvis være stud.polit., stud.scient.oecon., stud.ha. (mat) eller lignende.


Om stillingen
Som student i Finansministeriet er det vigtigt, at du:
• Har en stærk faglig profil
• Fordyber dig i og tager ansvar for de opgaver, du stilles overfor
• Har gode analytiske og metodiske færdigheder
• Har gode skriftlige formidlingsevner
• Har ambitioner om at udvikle dig fagligt og personligt i dit studiejob

Vi forventer, at du
Du har lyst til at arbejde dybdegående med empiriske og statistiske analyser, som kan skabe grundlag for fremtidens politikudvikling. Brænder du for at anvende økonometri- og statistikfagene fra studiet i praksis, er det derfor et job for dig. Du kommer til at arbejde med udfordrende kvantitative og statistiske evalueringer og analyser med brug af individdata, blandt andet i Beskæftigelsesministeriets forløbsdatabase DREAM. Kendskab til SAS og/eller Stata, øvrige statistiske værktøjer og behandling af store mængder data er en fordel, men det vigtigste er gåpåmod og lysten til at arbejde med empiriske metoder. Derudover er det godt, at du kan koble resultaterne til den økonomiske teori, du har lært på studiet.

Om os
Et studiejob i kontor for Arbejdsmarkedspolitik og overførsler giver dig en unik mulighed for at få indsigt i samspillet mellem indretningen af arbejdsmarkedet og samfundsøkonomien. Du vil gennem dit arbejde med kvantitative analyser kunne bidrage til det politiske beslutningsgrundlag. Kontoret medvirker blandt andet til at udarbejde oplæg til reformer på arbejdsmarkedet og arbejdsmarkedspolitiske initiativer på finansloven, herunder analyser af virkninger på arbejdsudbud og offentlige finanser. Kontoret har senest bl.a. bidraget til revidering af ferieloven og analyser ifm. disruptionsrådets arbejde.

Der er rig mulighed for faglig sparring både i det generelle arbejde og i forhold til specifikke opgaver. Vi lægger vægt på at skabe de bedste rammer for, at du kan udfolde dig og blive bedre. Vi er et kontor, der vægter det faglige højt og sætter en ære i, at det skal være lærerigt, udfordrende og sjovt at gå på arbejde. Der er desuden gode muligheder for at kombinere arbejdet og adgangen til diverse data med opgaver på studiet og specialet.

Ansættelsesvilkår
Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, men forventer samtidig, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år, idet du selv aftaler din arbejdstid med din chef.

Du ansættes efter fælles overenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten eller anden relevant overenskomst.

Det er en forudsætning for din ansættelse, at du kan opnå en sikkerhedsgodkendelse.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte chefkonsulent Jesper Kühl på telefon 25 26 27 66 eller på e-mail jeskl@fm.dk eller student Magnus Skafte-Larsen på telefon 26 36 84 33 eller e-mail mgskl@fm.dk.

Ansøgning
Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem www.fm.dk

Indsend senest søndag d. 7. august 2018.

Vi ønsker ansættelsesstart hurtigst muligt.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Vi forventer at holde samtaler i uge 33.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

07 august 2018

Søg jobbet

www.fm.dk/job-og-karriere