Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

ØKONOM TIL FINANSIEL STATISTIK

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Bliv økonom i Nationalbanken, og arbejd med faglige udfordringer, du ikke får andre steder. Uanset hvor dygtig du er, bliver du endnu dygtigere af at være her til din egen, vores og samfundets fordel.

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen har vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi.

Jobbet
Danmarks Nationalbank søger en dygtig og engageret økonom til at udvikle og forbedre vores statistikker. Nationalbankens finansielle statistikker skaber indsigt i og forståelse af dansk økonomis finansielle kredsløb, og jobbet giver en dig unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af makro- og mikroøkonomiske finansielle data.

Jobbet er i Data Analytics and Science, som er en nyetableret enhed i afdelingen Finansiel Statistik. I første omgang kommer du til at arbejde med betalingsstatistik. Et emneområde der er i rivende udvikling som følge af, at digitaliseringen ændrer danskernes betalingsvaner. Du får hurtigt stort ansvar for, at opgørelserne er retvisende, og at analyserne er skarpe og relevante. I Nationalbanken gør vi viden til værdi til gavn for hinanden og det danske samfund.

Vi tilbyder
Et spændende og udfordrende job, hvor du får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden.  Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Der er et godt sammenhold, en god dynamik og fokus på motivation og udvikling af den enkelte medarbejder.

Din profil
Du er økonom (fx cand.polit. cand.oecon, cand.merc). Du er fagligt og analytisk stærk og har interesse for finansielle og økonomiske forhold. Du formulerer dig klart og præcist på skrift såvel som i tale og kan lide at arbejde med tal, fx i Excel, R og SQL. Du har gå-på-mod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Chef for Finansiel Statistik Bent Christiansen, tlf. 3363 6801 (bch@nationalbanken.dk) eller specialkonsulent Stig Secher Hesselberg tlf. 3363 6855 (she@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-konsulent Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511 (dkv@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøg med relevante eksamenspapirer senest mandag 20. august 2018.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

20 august 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online