Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Økonom til konsekvensberegninger og registeranalyser på beskæftigelsesområdet

Beskæftigelsesministeriet

Fuldtidsstilling

Har du lyst til at beregne konsekvenserne af ændringer på det danske arbejdsmarked? Og vil du bidrage til politikudvikling på beskæftigelsesområdet gennem registerbaserede analyser? Så er du måske vores nye kollega i Analyseteamet i Center for Viden og Analyse.  

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked  

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere, de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt, hvad vi beskæftiger os med, kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til en administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk.  

Kom tæt på den politiske proces 

Du bliver en del af Analyseteamet i Center for Viden og Analyse. I centeret understøtter vi det policy-forberedende arbejde med fx økonomiske konsekvensberegninger, data og statistikker, større analyser, implementering og opfølgning på beskæftigelsesindsatsen og reforminitiativer. Herudover overvåger vi udviklingen på arbejdsmarkedet og opsamler viden om effekterne af beskæftigelsesindsatsen og ydelsessystemet.  

Opgaverne i Analyseteamet spænder bredt og omfatter bl.a.:  

  • Konsekvensberegninger til brug for politikudvikling på beskæftigelsesområdet, herunder i forbindelse med større reformer og sekretariatsbetjening af kommissioner og udvalg.  
  • Registerbaserede analyser, herunder økonometriske effektanalyser, af specifikke elementer i beskæftigelsesindsatsen eller ydelsessystemet.  
  • Betjening af minister og departement i relation til regeringssamarbejdet, politiske forhandlinger og folketingsarbejde.  
  • Samarbejde med andre ministerier, kommuner og interesseorganisationer med aktier i beskæftigelsesområdet.  

Dine konkrete arbejdsopgaver vil blive tilrettelagt efter dine erfaringer, kvalifikationer og interesser og med fokus på din løbende udvikling.  

Bliv vores nye kollega 

Vi forestiller os, at du:  

  • er cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon. eller lignende  
  • har stor interesse for arbejdsmarkedsområdet  
  • har kendskab til registerbaserede analyser og gerne erfaring med økonometriske metoder  
  • har politisk interesse og kan tænke analysearbejde ind i en politisk kontekst  
  • er stærk i skriftlig og mundtlig kommunikation og kan formidle vanskeligt stof på en lettilgængelig måde.  

Vi finder løsninger sammen  

Som en del af Beskæftigelsesministeriet er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger.  

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv.  

Løn- og ansættelsesvilkår  

Stillingen er en fast fuldtidsstilling. Vi vil gerne have, at du starter snarest muligt og senest den 1. december 2018.  

Du bliver ansat som fuldmægtig efter overenskomsten for akademikere i staten.  

Spørgsmål og ansøgning  

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte konstitueret kontorchef Thomas Gross Havsager på tlf. nr. 7221 7774 eller Teamleder for Analyseteamet Hanne Rasmussen på tlf. nr. 7221 7749  

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Jóna Thomsen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5272.  

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.  

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer senest fredag den 19. oktober 2018 kl. 12.00.  

Vi forventer at afholde samtaler den 24. og 25. oktober 2018. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

19 oktober 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online