Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Dygtig studentermedhjælper med stærke metodiske og dataanalytiske kompetencer

Erhvervsstyrelsen

Har du lyst til at styrke dansk erhvervslivs dataanvendelse og vækstvilkår og samtidig bidrage til at gøre Erhvervsstyrelsen endnu mere datadrevet? Besidder du derudover stærke dataanalytiske kompetencer, og har du sans for at formidle tal? Så er du måske vores nye studentermedhjælper i ”Dataservice og Offentlige data”. 

Et stærkt analytisk og politisk tænkende område  

Som studentermedhjælper kommer du til at bidrage til at gøre Erhvervsstyrelsen mere datadrevet. Vi har adgang til centrale data om dansk erhvervsliv, fx CVR-registret, som indeholder oplysninger om næsten 800.000 virksomheder, data fra de mere end 250.000 regnskaber, som danske virksomheder årligt sender til os, samt forskeradgang til Danmarks Statistik. Fremover skal vi arbejde endnu mere strategisk med at udnytte potentialerne i data i vores kerneopgaver - det gælder både i forbindelse med ledelsesinformation, vores kontrol- og tilsynsindsatser, i udarbejdelse og evaluering af lovgivning, ved udvikling af nye indsatser mv. 

Derudover kommer du også til at bidrage til vores arbejde med at styrke virksomhedernes vækstvilkår ved at fremme adgangen til og anvendelsen af offentlige myndigheders data. Indsatsen er forankret i partnerskabet for åbne offentlige data - en del af den Fællesoffentlige Digitaliseringsstrategi 2016-2020.  

Du bliver en del af et stærkt fagligt og udviklingsorienteret område med analysestærke og politisk tænkende kollegaer, som har et tæt samarbejde med de øvrige områder i styrelsen, andre offentlige myndigheder og erhvervsaktører. Som studentermedhjælper skal du bl.a. assistere med: 

 • databearbejdning, analyseopgaver og udarbejdelse af dashboards til visualisering af data fra bl.a. Danmarks Statistik, CVR, sagsstyringssystemer mv. 
 • dataudtræk til brug for interne og eksterne bestillinger til både sagsbehandling, policy-udvikling samt betjening af såvel ministeren som Folketinget  
 • desk research og udarbejdelse af spørgeskemaer 
 • bidrag ved konsulentopgaver, herunder udarbejdelse af udbudsmateriale, vurdering af tilbud, udfyldelse af standardkontrakter mv. 
 • mødebookning og andre ad hoc opgaver 

Samfundsvidenskabelig studerende med metodisk forståelse og stærke formidlingsevner 

Vi forestiller os, at du læser på en videregående uddannelse - gerne inden for det samfundsvidenskabelige område (fx cand.scient.pol., cand.polit., cand.merc. eller lignende). Du er motiveret af arbejdet med at styrke dansk erhvervslivs vækstvilkår. Det er en fordel, hvis du har erfaring med at arbejde i en politisk ledet organisation, men det er ikke et krav. 

Derudover lægger vi vægt på, at du: 

 • har erfaring med at arbejde med dataanalyse- og visualiseringer, herunder erfaring med Office-pakken og statistikprogrammer som eksempelvis Tableau, SAS, R eller Stata 
 • har stærke kommunikations- og formidlingsevner 
 • er engageret, dynamisk og proaktiv i din opgavevaretagelse og hurtigt formår at sætte dig ind i nye områder, komplekse problemstillinger og varierende arbejdsopgaver 
 • er god til at arbejde struktureret 
 • er udadvendt og trives med at opsøge og indgå i samarbejder med forskellige faggrupper  
 • er serviceminded, imødekommende, har et godt humør og er klar til at tage fat, hvor der er brug for det 

Om os  

Erhvervsstyrelsen er en del af Erhvervsministeriet og har omkring 550 medarbejdere, som arbejder på tre forskellige lokationer i landet. Denne stilling er placeret i København på vores lokation på Langelinie Allé. 

Erhvervsstyrelsen er en ambitiøs og moderne myndighed. Vi lægger vægt på at skabe resultater af høj kvalitet, og vi er ikke bange for at gå nye veje for at finde løsninger. Derfor arbejder vi bl.a. med nye teknologier og data til at effektivisere vores drift og skabe værdi for virksomhederne. Vi lærer gerne af andre, og vi arbejder altid i partnerskab med andre myndigheder, organisationer og virksomheder.  

Du vil blive en del af området Dataservice og Offentlige data, som består af ca. 10 AC’ere. 

Vi kan tilbyde et varieret og udfordrende studiejob med høj faglighed og mulighed for at arbejde selvstændigt i et stærkt fagligt miljø med gode kolleger. Vi bor i Dahlerups Pakhus ved Langelinie med udsigt over havnen. Vi har en uformel omgangstone, rig mulighed for at deltage i mange sociale aktiviteter og møde kolleger fra mange forskellige fagområder. Derudover beskæftiger Erhvervsstyrelsen mange studenter og nyuddannede, som giver dig et netværk på tværs af hele organisationen.  

Om ansættelsen 

Ansættelse sker efter gældende overenskomst mellem HK/STAT og Finansministeriet. Arbejdstiden ligger typisk på 15 timer om ugen. Vi er fleksible mht. eksamensperioder, men forventer til gengæld, at du er frisk på at arbejde igennem i travle perioder. 

Tiltrædelse vil være den 1. januar 2019 eller hurtigst muligt. 

Interesseret?  

Lyder stillingen som noget for dig? Så klik på ”Søg stilling”-knappen nederst i annoncen eller søg via vores hjemmeside på http://www.erhvervsstyrelsen.dk/jobs. Din ansøgning med CV og eksamenspapirer skal være modtaget senest mandag den 12. november 2018 kl. 12

Samtaler forventes afholdt i 46 og 47. 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, som afspejler det omgivende samfund, derfor opfordrer vi kvinder og mænd uanset alder, religion eller etnisk baggrund til at søge stillingen. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Erhvervsstyrelsen

Geografi

København

Ansøgningsfrist

12 november 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online