Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Initiativrig studentermedhjælp med flair for IT til Bank- og Markedsafdelingen

Danmarks Nationalbank

Er du interesseret i at få et bredt kendskab til betalingsformidlingen i Danmark, og har du lyst til at arbejde med centrale systemer for betalingsinfrastrukturen? Så har vi det perfekte studiejob til dig.

Jobbet
I Bank- og Markedsafdelingen står vi for implementeringen af fastkurspolitikken, forvaltningen af valutareserven og statsgælden samt har en afgørende rolle i betalingsformidlingen i Danmark. I din stilling vil du blive tilknyttet sektionen Betalinger og Back Office, der varetager en bred vifte af opgaver inden for settlement, betalinger og likviditetsstyring. Du vil indgå i et team af ca. 10 medarbejdere. Dit arbejde vil primært vedrøre håndtering af de danske bankers betalinger i Nationalbankens system, Kronos2 samt opgaver indenfor Nationalbankens beholdninger af udenlandske værdipapirer og valutaforretninger i et tæt samarbejde med dine kollegaer i Back Office. 

Vi tilbyder
Et fagligt udfordrende studiejob i en unik institution med stor samfundsmæssig betydning. Dine primære opgaver vil bestå af:

  • Åbning og lukning af det pengepolitiske døgn i Danmark
  • Håndtering af udlån på baggrund af bankernes sikkerhedsstillelse
  • Løbende dialog med bankerne om deres betalinger i Kronos2
  • Gennemføre test på kritiske nødprocedurer i tilfælde af større hændelser
  • Udarbejde beskrivelser og løbende optimere arbejdsprocesser

Du vil sammen med en række kollegaer indgå i en vagtordning, som planlægges i god tid. Din arbejdstid vil som udgangspunkt være 15 timer pr. uge enten tidligt om morgenen eller sen eftermiddag da dine primære opgaver vil ligge i og omkring det pengepolitiske døgns åbning og lukning. I ferier og på helligedage vil der være mulighed for ekstra arbejde.

Vi sidder i et storrumskontor, hvilket giver en åben og direkte omgangstone om opgaveløsning. Du vil derfor hurtigt få sparring af dine kollegaer og kendskab til arbejdet i centrale dele af Nationalbanken. Du får også mulighed for at udfolde dine it kundskaber i form af løbende optimering af processer, kendskab til nye systemer mv.

Din profil
Vi forestiller os, at du har fuldført mindst 1 år af en relevant uddannelse, fx finansbachelor, HA, matematik-økonomi eller polit/oecon. Vi lægger vægt på at du viser interesse for finansielle forhold, og at du gerne påtager dig driftsopgaver. Derudover har du fokus på effektivisering og flair for it og gerne med kundskab indenfor programmering. 

Det er et krav, at du kan arbejde enten tidlig morgen (fra kl 6) og/eller sen eftermiddag (til 18.30).

Alle i sektionen udviser stor fleksibilitet, hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Du er derfor som person god til at byde aktivt ind med holdninger, ideer og forslag til forbedringer.

Som person formår du at holde hovedet koldt og bevare overblikket i pressede situationer.

Vil du vide mere
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chef for Back Office Faisel Sethi, tlf. 3363 6903 (fas@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR partner Rikke Møller Fastø, tlf. 3363 6086 (rmfa@nationalbanken.dk).

Ansøgning 
Ansøg med CV og relevante eksamenspapirer senest søndag den 9. december 2018.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

09 december 2018

Søg jobbet

Søg jobbet online