Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Samfundsvidenskabelige studerende til implementering af politiske initiativer

Beskæftigelsesministeriet

Har du interesse for beskæftigelsespolitik, og vil du være med til at gøre beskæftigelsesministerens visioner og politik til virkelighed? Har du lyst til at opbygge viden om og videreudvikle beskæftigelsesindsatsen? Så har vi to spændende studenterstillinger i henholdsvis kontoret for Arbejdsmarkedsfastholdelse og kontoret for Forebyggelse og Fastholdelse. 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked 

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk

Få indsigt i implementeringen af beskæftigelsespolitiske reformer  

Som vores nye student bliver du en del af enten kontoret for Arbejdsmarkedsfastholdelse eller kontoret for Forebyggelse og Fastholdelse. I begge kontorer arbejder vi med at implementere de beskæftigelsespolitiske reformer på vores område samtidigt med at vi udvikler og tilrettelægger en række projekter. Arbejdet indebærer design af indsatsmodeller og udvikling af principper for monitorering af indsatserne. Vi er en blanding af både jurister og generalister med baggrunde inden for blandt andet antropologi, sociologi og statskundskab.   

I kontoret for Arbejdsmarkedsfastholdelse udvikler og arbejder vi med implementering, reformudspil samt indsatser og policy rettet mod aktivitetsparate kontanthjælpsmodtagere, uddannelseshjælpsmodtagere og borgere i fleksjob og ressourceforløb.  

I kontoret for Forebyggelse og Fastholdelse arbejder vi med implementering, reformudspil samt indsatser og policy i forhold til sygedagpengemodtagere, borgere med handicap og seniorer.  

I begge stillinger vil du få indsigt i de beskæftigelsespolitiske reformer og arbejdet med implementeringen af dem. Derudover får du et interessant og udfordrende studenterjob, hvor du kommer til at arbejde i en spændende organisation med en afvekslende hverdag. Du vil desuden blive en del af et kontor, hvor vi er glade for det gode og uformelle arbejdsmiljø, har en positiv tilgang til hinanden og vores opgaver, og hvor vi værdsætter et godt socialt fællesskab. 

Dine primære opgaver bliver bl.a.: 

 • administration af puljer og regnskaber  
 • betjening af ministeren 
 • besvarelse af henvendelser fra kommuner om projekter 
 • deltagelse i udmøntning og implementering af politiske initiativer 
 • research og udarbejdelse af baggrundspapirer samt løbende opfølgning på måltal 

Bliv vores nye kollega  

Vi forestiller os, at du  

 • er i gang med en relevant samfundsvidenskabelig uddannelse, fx stud.scient.pol., stud.scient.adm. stud.soc. eller lignende 
 • har interesse for beskæftigelsespolitik og implementering   
 • arbejder struktureret og ikke er bange for selvstændigt at kaste dig ud i nye opgaver  
 • har gode formidlingsevner, såvel skriftligt som mundtligt  
 • sætter pris på at have gode kolleger og selv bidrager naturligt til et godt arbejdsklima 
 • har kendskab til og mod på at arbejde med tal og analyser 

Vi finder løsninger sammen 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger. 

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv. 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingerne er studenterstillinger på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du starter den 1. marts 2019. 

Du bliver ansat som student efter OAS-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste.  

Spørgsmål og ansøgning 

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Paw Hansen på tlf.nr. 7221 7440 eller på mail paha@star.dk.   

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Steen Autzen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5245.  

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen. 

Du er velkommen til at søge begge stillinger eller én specifik.

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest mandag den 14. januar 2019.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København K

Ansøgningsfrist

14 januar 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online