Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriets departement søger dygtig økonom til Center for Holdbarhed og Strukturpolitik

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Har du lyst til at arbejde med at vurdere virkningerne af den økonomiske politik, og har du ambitioner for dig selv og det danske samfund? Så er en stilling i Finansministeriets Center for Holdbarhed og Strukturpolitik (HSP) måske dit næste job.

Om stillingen

HSP søger aktuelt en fagligt stærk økonom til arbejdet med registeranalyser, konsekvensvurderinger af økonomisk politiske tiltag. Opgaverne vil kunne omfatte bidrag til registerbaserede analyser af aktuelle strukturpolitiske emner såsom nettobidrag til de offentlige finanser af indvandring, virkning af øget tilbagetrækningsalder, jf. eksempler på sådanne ”Økonomiske analyser” på fm.dk. Endelig får du mulighed for at bidrage til arbejdet med at ajourføre og forbedre det empiriske og teoretiske grundlag for ministeriernes regneprincipper og modeller, som anvendes til vurdering af den økonomiske politik. 

Vi forventer, at du 

• er uddannet økonom (fx cand.polit. eller cand.oecon.) med relevante

  faglige kompetencer. 

• har gode samarbejdsevner, og du motiveres af arbejdsopgaver, hvis

  resultater har betydning for samfundet. 

• kan formidle ofte komplekse beregningsresultater og problemstillinger på en måde,

  så de er let tilgængelige for andre. 

• er interesseret i og velorienteret om samfundsøkonomiske problemstillinger,

  herunder kort- og langsigtede udfordringer for dansk økonomi.

• har lyst til at arbejde med de nævnte opgaveområder tæt på de politiske

  processer og trives i et til tider hektisk miljø med korte deadlines.  

Konkret erfaring med registerbaserede og mikroøkonometriske analyser vil være en fordel. 

Om os 

Center for Holdbarhed og Strukturpolitik (HSP) har ansvaret for vurderinger af reformeffekter af mange forskellige policy-områder. Centret har det overordnede ansvar for Finansministeriets regneprincipper, og opgaverne i HSP vedrører vurderinger af finanspolitisk holdbarhed, arbejdsudbud, skat, afgifter, overførsler, pensioner, tilbagetrækning, uddannelse og indkomstfordeling mv. Vi tilbyder et job, hvor du sammen med engagerede og dygtige kolleger vil komme til at levere centralt input til fastlæggelsen af den økonomiske politik helt tæt på den politiske beslutningsproces. 

Finansministeriet som arbejdsplads 

Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens politik. 

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet. 

I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KarriereStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef. 

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her.

Ansættelsesvilkår 

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer.  

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte kontorchef Martin Madsen på tlf. 25 26 27 53 / mamad@fm.dk eller kontorchef Peter Eibye Bache på tlf. 25 26 27 89 / peaba@fm.dk.  

Ansøgning 

Din ansøgning med CV og eksamenspapirer (både for bachelor- og kandidat-eksamen) sendes via statens e-rekrutteringssystem. Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Indsend din ansøgning senest torsdag den 14. januar 2019.  

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Vi forventer at holde samtaler i uge 3 og 4. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

14 januar 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online