Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriet søger student til kontor for kapitalmarkeder og statsgældspolitik

Finansministeriet

2. kontor i Finansministeriets departement søger en student, der har lyst til at arbejde med finansielle problemstillinger og har interesse for samfundsøkonomi. 
Om stillingen

Vi søger en student til Finansministeriets kontor for kapitalmarkeder og statsgældspolitik. Kontoret har ansvar for at rådgive finansministeren omkring finansielle problemstillinger for staten. Dette spænder vidt fra varetagelse af statsgælden over udvikling af renteforecasts til nye oplæg omkring den finansielle regulering. 

2. kontor vurderer løbende udviklingen på de danske og internationale finansielle markeder og bidrager med analyser til store dele af Finansministeriet. Det indebærer en bred kontakt med interne såvel som eksterne samarbejdspartnere. Den finansielle afdeling agerer desuden bindeled mellem staten og Nationalbanken. 

Som student vil du blandt andet blive involveret i arbejdet med konjunkturvurderingerne og finanslovsarbejdet, hvor kontoret leverer skøn for udviklingen i renterne og statsgælden og den løbende overvågning af de internationale finansielle markeder. Derudover vil du blive koblet på de løbende analyser og i samarbejde med kontorets to andre studenter varetage diverse driftsopgaver. Arbejdet giver en stor indsigt i finanslovsprocessen, de finansielle markeder, centrale økonomiske og finanspolitiske problemstillinger, samt modelanvendelse og databehandling. Det er muligt at præge arbejdsopgaverne ud fra dine kvalifikationer og interesser. 

Om dig

Vi forventer, at du læser på en samfundsvidenskabelig videregående uddannelse som fx økonomi eller erhvervsøkonomi. Vi ser gerne, at du har 

- en stærk faglig profil 

- analytisk sans og gode formuleringsevner 

- interesse for finansielle problemstillinger og samfundsøkonomi 

- evne til at samarbejde, men også til at arbejde selvstændigt 

- gennemført mindst 1½ år af dine studier 

Om os 

Studenter i Finansministeriet har varierende og udfordrende arbejdsopgaver, hvilket giver en spændende og indholdsrig hverdag. Et studiejob i 2. kontor giver indsigt i de finansielle markeder, finanspolitikkens tilrettelæggelse og samspillet mellem politik og økonomi. Desuden opnår man en god fornemmelse for økonomiske problemstillinger, modelanvendelse og databehandling. 

Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, men vi forventer samtidig, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning. Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over året.  

Ansættelsesvilkår 

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansatte Organisationer - Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten. 

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte Frederik Arne Haurum Frigaard Munk (+45 33 92 40 71, FAHFM@fm.dk) eller Holger Sandte (+45 2543 9870, HOLSA@fm.dk). 

Ansøgning 

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem. Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Indsend senest 31. januar 2019. Vi forventer at holde samtaler løbende. 

Tiltrædelse hurtigst muligt.

Finansministeriet opfordrer alle interesserede, uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold, til at søge stillingen. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København K.

Ansøgningsfrist

31 januar 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online