Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Studerende til analyser og evidensarbejde på beskæftigelsesområdet

Beskæftigelsesministeriet

Er du analytisk og fagligt stærk indenfor kvantitative og kvalitative metoder? Og har du lyst til at arbejde med analyser og opbygge viden om, hvad der virker i beskæftigelsesindsatsen? Så har vi en spændende studenterstilling i Center for Viden og Analyse. 

Vi arbejder for et sundt og dynamisk arbejdsmarked 

I Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering har vi ansvar for at skabe det bedst mulige grundlag for et sundt, dynamisk og effektivt arbejdsmarked, hvor flest mulige har job eller uddanner sig, og hvor virksomheder på alle niveauer har adgang til de medarbejdere, de har brug for – ufaglærte, faglærte, eller højt specialiserede vidensmedarbejdere.  

Vores arbejdsfelt er bredt og varieret og spænder fra at tilvejebringe og udvikle et kvalificeret vidensgrundlag for arbejdsmarkedspolitiske beslutninger, til implementering af beskæftigelsespolitikken i dialog med vores mange samarbejdspartnere. Alt hvad vi beskæftiger os med kvalificeres af høje faglige standarder og evidensbaseret viden, der på en gang skal forankre og inspirere de politiske beslutninger og omsætningen af dem til administrerbar dagligdag med betydning for millioner af mennesker.  

Du kan læse mere om os på www.star.dk

Udvikling af analyser og udbredelse af viden om beskæftigelsesindsatsen 

Center for Viden og Analyse har ansvaret for at lave økonomiske beregninger og analyser i forbindelse med politiske forslag på beskæftigelsesområdet. Endvidere har centeret ansvaret for opfølgningen på beskæftigelsesindsatsen samt for at opsamle og præsentere den tilgængelige viden om effekterne af de forskellige dele af beskæftigelsesindsatsen.  

Der er omkring 50 medarbejdere i centeret, og du vil indgå i en studenterenhed på 7 studenter. 

Du bliver primært tilknyttet vores Vidensteam, der opsamler og udvikler viden om effekter af beskæftigelsespolitiske indsatser, og formidler denne viden til ministeren, Folketinget og kommunerne. Du vil dog samtidig arbejde tæt sammen med centerets øvrige studenter og ansatte, og får derfor mulighed for at beskæftige dig med mange forskellige data- og analyseopgaver inden for beskæftigelsespolitik.  

Din rolle vil bl.a. bestå i at lave det forarbejde, som skal danne grundlag for analyser samt at bistå med udarbejdelsen af disse. Det indebærer SAS-programmering med henblik på analyser på baggrund af registerdata, herunder styrelsens DREAM-database. Derudover vil dine arbejdsopgaver også bestå af skriveopgaver samt generel formidling af viden om effekter af indsatserne i beskæftigelsespolitikken.  

Eksempler på analyser- og vidensprodukter, som bliver udarbejdet i Vidensteamet i samarbejde med vores studenter: 

  • Modning af nye dataområder, fx data om sagsbehandlerrelaterede forhold, data om borgeres adfærd, fx i forbindelse med jobsøgning. 
  • Analyse og løbende datamonitorering af randomiserede kontrollerede forsøg, aktuelt fx forsøg med integreret beskæftigelses- og sundhedsindsats.  
  • Udvikling og drift af digitale værktøjer, der understøtter implementeringen af en evidensbaseret beskæftigelsesindsats, fx profilafklaringsværktøjer til ledige og vidensportalerne Jobeffekter.dk og Jobevidens.dk.  

Bliv vores nye kollega  

Vi forestiller os, at du:  

  • er stud.polit., stud.oecon., stud.scient.oecon., eller cand.scient.san.publ., cand.scient.pol. med en stærk kvantitativ profil  
  • er god til at formidle komplekst indhold på en letforståelig måde til forskellige målgrupper 
  • har erfaring med eller gode forudsætninger for at lære at programmere i SAS 
  • arbejder struktureret, grundigt og analytisk 
  • kan arbejde selvstændigt og samtidig er god til at samarbejde 

Vi finder løsninger sammen 

Som en del af Beskæftigelsesministeriet, er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering med til at sætte rammerne for menneskers arbejdsliv, og vi er derfor forpligtet til at finde de bedste løsninger. Dem finder vi i fællesskab. Hos os er dørene åbne og barriererne lave. Vi deler vores viden og giver hinanden med- og modspil, så ideerne skærpes, inden de bliver til fælles løsninger. 

Hos os kommer du til at arbejde sammen med fagligt dygtige og dedikerede kolleger i en hverdag med højt tempo og store udfordringer. Hver dag byder på nye problemstillinger, og du skal derfor være parat til at tage opgaver ind fra højre og sætte hele dit faglige register i spil. Til gengæld får du gode muligheder for at gøre en positiv forskel for menneskers arbejdsliv. 

Løn- og ansættelsesvilkår 

Stillingen er en studenterstilling på gennemsnitligt 15 timer om ugen. Vi vil gerne have, at du starter hurtigst muligt. Arbejdstiden tilpasses dit studie, og der tages hensyn til eksamensperioder. 

Du bliver ansat efter OAO-S-fællesoverenskomsten, organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK) i statens tjeneste. 

Dit daglige arbejdssted er Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Njalsgade 72A, 2300 København S.  

Spørgsmål og ansøgning 

Fik du ikke svar på alle dine spørgsmål? Så er du velkommen til at kontakte Cindy Horsted Bramsen, ansvarlig for studenterenheden på tlf. nr. 7221 7778 (e-mail på chp@star.dk). 

Har du spørgsmål til løn- og ansættelsesvilkår, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Steen Autzen i Beskæftigelsesministeriets HR på tlf.nr. 7220 5245. 

Alle interesserede ansøgere uanset alder, køn, handicap, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge stillingen.  

Send din ansøgning, cv og eksamenspapirer elektronisk senest fredag den 15. februar 2019 kl. 12.00.  

Vi forventer at afholde samtaler i uge 8. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Beskæftigelsesministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

15 februar 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online