Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Aktuar/økonom til Finansiel Stabilitet

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du bruge dine stærke evner til kvantitative analyser af forsikrings- og pensionssektoren og være med til at sikre Danmark en robust økonomi?

Danmarks Nationalbank er som centralbank uafhængig. De opgaver, vi er sat i verden for at løse, er både komplekse og udfordrende, og de kræver, at vi holder en høj faglighed. Hos os får du 150 af landets dygtigste økonomer som dine nye kollegaer. Sammen har vi rammerne for at udarbejde de bedste og mest dybdegående analyser inden for makro-, monetær og finansiel økonomi. 

Jobbet
Danmarks Nationalbank søger en dygtig og engageret aktuar eller økonom, der kan være med til at udvikle og søsætte vores statistik for den danske forsikrings- og pensionssektor. Vi har unik adgang til data om hele forsikrings- og pensionssektoren på et højt detaljeringsniveau lige fra selskabers porteføljesammensætning, hensættelser, valutaeksponering og -afdækning til selskabernes Solvens II-rapporteringer. Nationalbankens finansielle statistikker skaber indsigt i og forståelse af dansk økonomis finansielle kredsløb, og jobbet giver en dig unik mulighed for at arbejde med en bred vifte af makro- og mikroøkonomiske finansielle data. 

Vi tilbyder
Et spændende og udfordrende job med stor samfundsmæssig relevans i et dynamisk og inspirerende arbejdsmiljø. Afdelingen er præget af et højt engagement og klare mål. Vi sidder i storrumskontor, hvilket giver en åben dialog og opgaveløsning. Du kommer til at samarbejde med og lære af dygtige og dedikerede medarbejdere både analytikere og it-specialister. Vi har en uformel omgangstone, hvor vi samarbejder, løfter i flok og konstant har fokus på at understøtte bankens formål. Hos os træder du ind til udvikling og opgaver, du ikke får andre steder. Vi skal omsætte viden til værdi til gavn for økonomien og for samfundet. Som medarbejder får du gode muligheder for at bruge dine evner og bygge videre på din viden. Vi er fokuserede på din udvikling, fx gennem daglig dialog og individuel vejledning. Det kommer os alle til gode. Du lykkes i stillingen, fordi du har modet til at bidrage med gode ideer og ikke mindst træffe valg på baggrund af dine ideer. Din viden er værdifuld for dine kollegaer, så du skal kunne samarbejde, så vi kan få alle vinklerne med, når vi dykker ned i analyserne.

Din profil
Du er aktuar eller økonom (fx cand.act., cand.polit., cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.merc.), gerne med et par års erhvervserfaring. Du er fagligt og analytisk stærk og har kendskab til forsikrings- og pensionssektoren, herunder Solvens II. Du formulerer dig klart og præcist på skrift såvel som i tale og kan lide at arbejde med tal, fx i Excel (VBA), R og SQL. Du har gåpåmod og ser frem til en stejl indlæringskurve. Endelig udviser du stort ansvar i dit arbejde og er i stand til at skabe resultater både alene og sammen med andre.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til jobbet, er du velkommen til at kontakte Søren Bjerregaard, tlf. 3363 6803 eller mail sbje@nationalbanken.dk. Oplysninger om ansættelsesforhold kan fås hos HR-partner Dorte Kvisgaard, tlf. 3363 6511, mail dkv@nationalbanken.dk.

Ansøgning
Ansøg med relevante eksamenspapirer senest 3. marts 2019.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

03 marts 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online