Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Ambitiøs økonom tæt på den politiske dagsorden i Erhvervsministeriet

Erhvervsministeriet

Fuldtidsstilling

Vil du udfordre din faglighed og have en hverdag tæt på den politiske dagsorden i departementet? Er du analytisk anlagt, og vil du arbejde med at styrke Danmarks vækstvilkår?  

Vi søger en fagligt stærk økonom til Erhvervsministeriets departement. Den ledige stilling er i vores økonomiske område, hvor vi arbejder med samfunds­økonomi, konkurrenceevne og digitalisering i erhvervslivet. Du vil komme til at arbejde med erhvervsbeskatning og afgifter samt analyser af virksomhedernes rammevilkår med fokus på vækst- og produktivitets­dagsordenen. Hertil kommer tværministerielle opgaver mv. Vi har et stærkt team af økonomer, som arbejder med analyser, og vil gerne styrke vores analysearbejde – herunder også anvendelsen af avancerede dataanalyser.  

Om os 

Erhvervsministeriet arbejder for at skabe konkurrencedygtige og innovative vækstvilkår. Arbejdet med at styrke danske virksomheders vækstvilkår spænder bredt: Fra digitalisering af dansk erhvervsliv til vækst- og rammevilkår inden for bl.a. skat, arbejdsmarked, uddannelse, energi og ressourceeffektivitet. Vi udarbejder analyser fx. benchmark af virksomhedernes rammevilkår på makrodata og registeranalyser på mikrodata, ligesom vi laver politikoplæg og redegørelser – fx Redegørelse om vækst og konkurrenceevne og Redegørelse om Danmarks digitale vækst. Ministerbetjening er en stor del af vores hverdag, og vi leverer løbende politiske initiativer og andre input til regeringens udspil, eksempelvis Strategi for Danmarks digitale vækst og finansloven. Vi indgår i arbejdet med aktuelle, politiske sager og forbereder sager til de centrale regeringsudvalg. I det daglige arbejder vi tæt sammen med de øvrige ministerier, virksomheder, brancheorganisationer og styrelser, bl.a. via arbejdet med vækstteams. Vi er omkring 25 medarbejdere med forskellige fagligheder og fokusområder, og vi prioriterer videndeling, samarbejde og højt humør i en ofte hektisk hverdag. 

Om jobbet 

Du skal kunne kombinere en solid økonomisk og analytisk indsigt med flair for politik og formidling. Du kommer til at udarbejde økonomiske analyser af virksomhedernes rammevilkår og deltage i tværministerielt arbejde indenfor erhvervsbeskatning og afgifter. Hertil vil arbejdet bestå i at forberede sagerne til de centrale regeringsudvalg og politiske forhandlinger samt at bidrage til områdets øvrige opgaver. 

Om dig 

Du har en samfundsøkonomisk baggrund (fx cand.polit., cand.oecon. eller lign.). Du er tæt på at være eller er nyuddannet eller du har et par års erfaring fra en lignende stilling. 

Du 

- er fagligt og analytisk stærk med interesse for og erfaring med udarbejdelse af analyser  

- interesserer dig for erhvervsbeskatning og afgifter – og har evt. også erfaring indenfor området 

- har politisk forståelse og bidrager med nye tanker og ideer   

- kan formidle komplekse problemstillinger i et klart sprog både mundtligt og skriftligt   

- arbejder selvstændigt, tager ansvar og initiativ   

- har gode samarbejdsevner og kan bygge netværk til dine kolleger i departementet, medarbejdere i styrelserne, ansatte i andre ministerier og eksterne interessenter. 

Forudgående kendskab til erhvervsområdet og tidligere erfaring fra en politisk styret organisation er en fordel, men ikke en forudsætning.  

Om ansættelsen 

Du vil blive ansat efter overenskomsten for akademikere i staten.  

Interesseret? 

Du er velkommen til at kontakte kontorchef Katrine Bagge Thorball på tlf. 91 33 71 05, kabath@em.dk, hvis du vil høre nærmere om stillingen.  

Send din ansøgning via linket eller på www.em.dk/job-og-karriere/ledige-stillinger senest onsdag d. 20. marts 2019. Husk også at uploade dit CV, dine eksamenspapirer og andet relevant materiale 

Samtalerne afholdes i uge 13 og der vil blive brugt faglig case og logik-/personlighedsanalyse i forbindelse med samtalen. 

Vi ønsker en medarbejdersammensætning, der afspejler det omgivende samfund. Derfor opfordrer vi alle, uanset personlig baggrund, til at søge. 

Hvordan er det at arbejde i Erhvervsministeriets departement?  

Vi er i en unik position: Vi betjener ministeren i et af landets mest centrale ministerier og er samtidig helt tæt på erhvervslivet. Vi er med fra de første diskussioner om nye initiativer og lovforslag til udviklingen og eksekveringen af dem. Vi arbejder med en bred vifte af ressortområder – fra boligfinansiering og forbrugerforhold til planlov og digitalisering af erhvervslivet – og sætter derigennem et aftryk på alle virksomheder og de fleste danskeres liv.  

Vi er 200 ambitiøse og engagerede medarbejdere, men vores netværk og kontaktflade rækker langt uden for Slotsholmen. Vi arbejder tæt sammen med ministeriets syv styrelser og de selvstændige offentlige virksomheder, som vi har ansvar for, og vi er i dialog med virksomheder, interesseorganisationer, EU og OECD. Vi værdsætter en arbejdsplads med en stejl læringskurve og et stærkt samarbejde for at opnå Europas bedste vækstvilkår, så det er attraktivt at bo, arbejde og drive virksomhed i Danmark. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Erhvervsministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

20 marts 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online