Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriets Kontor for Økonomisk Politik søger dygtig økonom til arbejdet med mellemfristede fremskrivninger

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Vi søger en dygtig økonom til arbejdet med fremskrivninger af dansk økonomi. Har du ambitioner for dig selv og det danske samfund, og interesserer du dig for økonomisk politik, makroøkonomi og økonomiske modeller, så er en stilling i Kontor for Økonomisk Politik (KØP) måske dit næste job.

Om stillingen

Vi søger aktuelt en medarbejder – gerne med erfaring med makroøkonomiske modeller – til at arbejde med de mellemfristede fremskrivninger af dansk økonomi.  

Vi forventer, at du: 

• er uddannet økonom (fx cand.polit. eller cand.oecon.) gerne med særligt fokus på makroøkonomi.  

Derudover har du: 

• høj faglighed og gode samarbejdsevner, og du motiveres af arbejdsopgaver, hvis resultater har betydning for samfundet 

• kendskab til arbejdet med økonomiske modeller og makroøkonomi 

• lyst til at arbejde tæt på de politiske processer og trives i et til tider hektisk miljø med korte deadlines. 

Om os 

Kontor for Økonomisk Politik spiller en central rolle i rådgivningen og planlægningen af den økonomiske politik. KØP har ansvaret for vurderinger af udfordringerne for finanspolitikken på kort og mellemlangt sigt og for fremskrivningerne af dansk økonomi, herunder 2025-planen.  Arbejdet i kontoret omfatter også konsekvensberegninger på makroøkonomiske modeller samt beregninger af strukturel saldo og outputgab. Arbejdet med de mellemfristede fremskrivninger er en central del af kontorets opgaver.  

Det er samtidig en vigtig prioritet, at der er tid til analyser af økonomisk politik og samfundsforhold, som kan bidrage til den økonomiske debat og understøtte medarbejdernes faglige udvikling. Vi tilbyder et job, hvor du sammen med dygtige kolleger er med til at præge dine egne arbejdsopgaver i et miljø med mulighed for stort ansvar fra start og høj selvstændighed i opgaveløsningen. 

Finansministeriet som arbejdsplads 

Finansministeriet indtager en central rolle i det politiske maskinrum på Slotsholmen og spiller en vigtig og koordinerende rolle i udarbejdelsen af regeringens økonomiske politik. 

Finansministeriet kan tilbyde et job, hvor du kommer tæt på den politiske beslutningsproces, hvor du har gode muligheder for at videreudvikle dine faglige og personlige kompetencer, og hvor du kommer til at arbejde tæt sammen med engagerede og dygtige kolleger i et dynamisk og uformelt arbejdsklima.  

Det karakteriserer Finansministeriets medarbejdere, at de er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvor resultaterne har betydning for samfundet. Samtidig er holdånd og samarbejde med kollegerne en bærende værdi for medarbejderne i Finansministeriet. I Finansministeriet er der fra begyndelsen af din ansættelse fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet "FM KickStart". Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef. 

Se mere om at arbejde i Finansministeriet her

Ansættelsesvilkår 

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. 

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om stillingen er du velkommen til at kontakte kontorchef Christina Knudsen ckn@fm.dk eller på tlf. 33 95 18 27.  

Ansøgning 

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem - Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Indsend senest 22. marts 2019. Samtaler afholdes løbende. 

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.

Finansministeriet giver regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik, der styrker vækst og produktivitet samt sikrer effektivisering af den offentlige sektor. Vi vægter høj faglighed, samarbejdsevner samt gode karrieremuligheder for vores medarbejdere. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

22 marts 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online