Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Research Assistant til Statsgæld

Danmarks Nationalbank

Vil du medvirke til at sikre staten den bedst mulige låntagning? I Statsgæld udarbejder vi strategien for statens låntagning og har ansvar for styringen af risikoen på statsgældsporteføljen. Hos os vil du derfor både få erfaring med obligationsmarkeder, it, finansielle produkter og risikostyring.

Jobbet
Jobbet er i afdelingen Bank og Marked, der står for implementeringen af fastkurspolitikken samt forvaltningen af valutareserven og statsgælden. Du vil blive tilknyttet sektionen Statsgæld, der lægger strategien for statens optagelse af gæld og er ansvarlig for styringen af risikoen på statsgældsporteføljen. Det er en sektion, der er i tæt kontakt med markedet for statspapirer og markedsdeltagerne. Du vil indgå i et team af studenter, der især beskæftiger sig med business intelligence. Datakvalitet og -tilgængelighed er en kerneopgave for at understøtte de analyser og beslutningsoplæg, som sektionen producerer. Du bidrager således til at sikre staten den bedst mulige låntagning og er med til at understøtte et effektivt og velfungerende statsgældsmarked, der har betydning for store dele af det finansielle system.

Vi tilbyder
Et fagligt udfordrende studenterjob i en unik institution, der giver mulighed for at få erfaring med og viden om obligationsmarkeder, programmering, databehandling, fixed-income-produkter og risikostyring. Du vil ud over de løbende udviklingsopgaver på sektionens BI-løsninger og faste driftsopgaver også blive inddraget i udarbejdelsen af præsentationer og analyser og få mulighed for at præge jobbet.  Vi har en uformel og venlig omgangstone, hvor vi samarbejder og har konstant fokus på at forbedre os. Du bliver desuden en del af Nationalbankens studentergruppe, som mødes på tværs af de forskellige afdelinger til både faglige og sociale arrangementer. Din arbejdstid er som udgangspunkt 15 timer pr. uge med fleksibilitet i forhold til undervisning og eksamensperioder. 

Din profil
Vi forestiller os, at du har fuldført mindst 2 år af en relevant uddannelse (matematik-økonomi/HA(mat.), polit./oecon. eller lignende) med gode resultater. Vi lægger vægt på, at du udviser engagement og har interesse for de finansielle markeder. Du har samtidig flair for og lyst til at arbejde med programmering og data. Kendskab til især R og SQL er en fordel, men ikke et krav. Alle i sektionen udviser stor fleksibilitet, hjælpsomhed og engagement i opgaveløsningen, og vi forventer det samme af dig. Som person har du et højt energiniveau, er resultatorienteret og er bevidst om, at en god indstilling og et godt samarbejde giver synergieffekter. 

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål til stillingen, er du velkommen til at kontakte Thorsten Meyer Larsen, Head of Investor Relations and Risk, Government Debt (tlf. 3363 6131 eller tml@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR-partner Rikke Møller Fastø (tlf. 3363 6086 eller rmfa@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøgningen med relevante eksamenspapirer skal være os i hænde senest søndag den 21. april 2019. Samtaler forventes afholdt i sidste uge af april.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

21 april 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online