Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Skatteministeriet søger økonomer til skattepolitik og analyse på selskabsområdet

Skatteministeriet

Fuldtidsstilling

Som økonom i Skatteministeriet er du med til at få de helt store regnestykker til at gå op. Du sætter ord på tal og tal på ord, når sammenhænge og regnestykker skal formidles og forklares. Vores arbejde har stort offentligt og politisk fokus, og du vil opleve den politiske verden på tæt hold.  

I Skatteministeriet arbejder vi med store tal, store linjer og store ambitioner. Vi tager hver dag ansvar for den store indflydelse, vores arbejde har på danskernes liv. Som økonom i Skatteministeriet vil du være med til at skabe fundamentet for finansieringen af Danmark. Her får du stort ansvar og faglige udfordringer med format.  

Om stillingen i Selskab, Aktionær og Erhverv 

Som økonom i kontoret for selskaber, aktionærer og erhverv vil du skulle arbejde med skatteøkonomiske analyseopgaver og levere input til den økonomiske politik inden for aktionær- og erhvervsbeskatningen. Kontorets fagområde spænder bredt, og omfatter både beskatningen af små erhvervsdrivende, multinationale selskaber og deres aktionærer. Kontoret arbejder derfor med emner som fx iværksætteri, den internationale indsats mod skattely og aggressiv skatteplanlægning og sammenhængen mellem beskatningen af aktionærer og selskabers adgang til finansiering. 

Arbejdsopgaverne i kontoret er desuden meget forskelligartede, og løses ofte i samarbejde med kolleger med juridisk eller økonomisk baggrund. Du kommer både til at arbejde med udvikling af initiativer og effektvurderinger i forbindelse med politiske beslutningsoplæg samt med større analyse- og metodeudviklingsprojekter. Endelig er der det, vi kalder almindelig ministerbetjening. Skatteministeriet modtager hver dag spørgsmål fra Folketinget, medier, erhvervsliv og brancheorganisationer om både store og små emner, som alle skal besvares.  

Kontoret har et indgående samarbejde med de øvrige økonomiske ministerier, og du vil få rig mulighed for at udvikle dig i et inspirerende og stærkt fagligt økonomisk og juridisk miljø. Du vil som ansøger desuden kunne komme i spil til flere kontorer i Skatteministeriets departement.  

Om dig 

Du er økonom (cand.oecon., cand.polit. eller lignende) og har solide økonomiske kompetencer. Du interesserer dig for sammenhængen mellem samfundsøkonomi, jura og politik og har blik for den betydning, som skatteområdet har for samfundet. Du har lyst til at arbejde i en organisation, der lægger stor vægt på faglighed, og som hurtigt giver dig et stort ansvar. Endelig har du stort engagement, udpræget gode samarbejdsevner og en positiv indstilling, når tingene går stærkt. 

Hvis du har erfaring inden for ministeriets fagområde eller med arbejdet i en politisk organisation, vil det være en fordel, men både nyuddannede og mere erfarne kandidater tages i betragtning.  

Om at arbejde i Skatteministeriet  

Skatteministeriets arbejde har indflydelse på alle danskeres liv og på al offentlig finansiering. Og med stor indflydelse følger stort ansvar. Vores arbejde skal leve op til de højeste faglige standarder, og vi skal være både dybt fagligt specialiserede og have blik for hele samfundets behov.  

I Skatteministeriet hjælper vi hinanden og samarbejder i hele koncernen om at løfte kvaliteten i alt, hvad vi gør. Høje ambitioner og fælles mål om integritet og transparens er kernen i vores arbejde. Vi har et stort fokus på ledelse og på udvikling af alle ansatte, professionelt såvel som menneskeligt. I ministeriet har vi en uformel og uhøjtidelig omgangstone, og vores daglige sparring, medarbejdere imellem, er en forudsætning for, at vi kan skabe gode løsninger, der fungerer i dag og er forberedt til i morgen. 

Ansøgning og ansættelse 

Ansøgning med CV og eksamenspapirer bedes sendt via linket i højre side senest den 6. maj 2019. Der kan indgå tests i rekrutteringsprocessen.  

Har du spørgsmål til stillingen, er du meget velkommen til at kontakte kontorchef Merete Godvin Jensen på tlf. 72 38 95 89. 

Tiltrædelse efter aftale og ansættelse efter gældende overenskomst. Arbejdsstedet er Nicolai Eigtveds Gade 28, 1402 København K.  

Skatteministeriet opfordrer alle kvalificerede ansøgere uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge stillingen.  

Læs mere om ansættelse i Skatteministeriet på skm.dk/job

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Skatteministeriet

Geografi

København K

Ansøgningsfrist

06 maj 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online