Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Nyuddannet økonom til Bank og Marked

Danmarks Nationalbank

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at være bank for bankerne og arbejde med den operationelle del af pengepolitikken samt betalingsformidling? Så har du nu muligheden for et udfordrende job i en spændende organisation med et uformelt arbejdsmiljø præget af høj faglighed og mange samarbejdsflader.

Jobbet
I afdelingen Bank og Marked bliver du en del af et af Nationalbankens kerneområder. Du skal være med til at arbejde med Nationalbankens betalingssystem, Kronos2, som er den mest centrale del af betalingsinfrastrukturen i Danmark. Systemet gør det muligt for pengeinstitutter hurtigt og sikkert at udveksle betalinger med hinanden, hvilket er en forudsætning for et velfungerende finansielt marked.

Du bliver introduceret til Nationalbankens arbejde med pengepolitiske transaktioner og betalingssystemer. Her skal du konkret arbejde med små og store projekter. Du skal sætte dig ind i bankernes forretningsmæssige behov og være med til at udvikle nye funktionaliteter. Eksempler på opgaver er:

  • Udvikle nye betalingsformer (fx straksoverførsler)

  • Arbejde med tilslutning af dansk infrastruktur til en fælles europæisk platform  

  • Udvikle, implementere og operationalisere forretningsmæssige ændringer til betalingssystemet Kronos2

Du får rollen som tovholder og skal derfor drive arbejdet fremad eller indgå i et samarbejde med kollegaer, hvor du skal give input i form af analyser og operationelt implementere ændringer.

Derudover vil du også få opgaver, hvor du skal koordinere arbejdet og involvere brugere af systemerne (fx i bankerne eller dealere fra vores markedsoperationer) og de eksterne it-leverandører. Du får sidemandsoplæring i begyndelsen, så du kommer godt i gang med opgaverne.

Vi tilbyder
Et job, hvor du gør en reel forskel i en organisation med stor samfundsmæssig betydning. Du får indblik i vores forskelligartede og spændende arbejdsopgaver, der giver mulighed for faglig og personlig udvikling. Du får indsigt i et af Nationalbankens mest forretningskritiske arbejdsområder og dermed i, hvordan en centralbank fungerer i praksis. Du vil blive en del af et team med 26 engagerede medarbejdere med forskellig faglig baggrund, og som spænder bredt med meget erfarne kolleger og nyuddannede - ligesom dig selv.

Som nyuddannet hos os bliver du også en del af Economist Programme. Det er et 2-årigt program, som har til formål at øge dit kendskab til Nationalbankens kerneområder, give dig et netværk i banken og øge dynamikken på tværs af afdelinger. Du kan læse mere om programmet 
her!

Din profil
Vi søger en engageret nyuddannet økonom, der har lyst til at bruge sin forståelse af finansielle markeder til at videreudvikle forretningsvendte it-systemer. Du har en kandidatuddannelse og en finansiel økonomfaglig baggrund. 

Du er nysgerrig og lidt teknisk interesseret, da du kommer til at arbejde i feltet mellem forretning og it, hvor du skal medvirke til at få forretningsløsninger til at virke i praksis. Du er samarbejdsorienteret, hvilket betyder, at det falder dig naturligt at dele din viden, og at du kan 
kommunikere klart og præcist i skrift og tale. Derudover har du forståelse for, at dit gode humør og din gode energi bidrager positivt til samarbejdet. Det vigtigste er, at du kan lide at tage ansvar, stille dig i spidsen for opgaver og drive dem fremad.

Vil du vide mere?
Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte chefen for Bank og Marked Bank, Jesper Mærsk (tlf. 3363 6902 eller jma@nationalbanken.dk). Oplysninger om ansættelsesvilkår kan fås hos HR partner Rikke Møller Fastø (tlf. 3363 6086 eller rmfa@nationalbanken.dk).

Ansøgning
Ansøg med relevante eksamenspapirer senest søndag den 26. maj 2019. Det er en betingelse for ansættelse, at du kan blive sikkerhedsgodkendt.

Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Danmarks Nationalbank

Geografi

København

Ansøgningsfrist

26 maj 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online