Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Finansministeriet søger medarbejder til arbejdet med vækst, produktivitet og erhvervspolitik

Finansministeriet

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at skabe vækst og velstand i Danmark? Og har du lyst til at udvikle dig fagligt i en travl hverdag helt tæt på de politiske beslutninger? Så er en stilling i Center for konkurrence, selskaber og forsyning (KSF) måske noget for dig. 

Om opgaverne
Vi søger en medarbejder til den del af vores center, hvor vi arbejder med konkurrence, produktivitet og erhvervspolitik. Samtidigt har vi ansvar for Erhvervsministeriets paragraf på Finansloven og bidrager derfor også til finanslovsprocessen og andre større forhandlinger. Du vil både indgå i centerets finanslovsarbejde og samtidigt få mulighed for at arbejde med strukturpolitik og tiltag rettet mod erhvervsområdet. Du skal have lyst til at bruge din analytiske sans i komplekse problemstillinger, hvor du får kendskab til både den offentlige og den private sektor – og hvor du skal omsætte teori til praksis. Vi lægger samtidigt stor vægt på, at du har drive og kan skabe gode samarbejdsrelationer. 

Dit arbejde vil bl.a. omfatte forberedelse af regeringssager vedr. erhvervspolitik, politiske udspil, interne og eksterne analyser og input til det løbende arbejde med at forberede finanslov og sikre en sund udgiftspolitik. Arbejdet indebærer derfor en forskelligartet opgavesammensætning og mulighed for en stejl læringskurve, hvor du uanset baggrund vil blive udfordret fagligt og få et unikt indblik i politiske beslutningsprocesser.  

Du vil komme til at arbejde selvstændigt med udvalgte opgaveområder, men oftest vil du skulle finde løsninger i tæt samarbejde med dygtige kolleger i Finansministeriet og i de andre ministerier – herunder især Erhvervsministeriet, som centeret har et tæt og godt samarbejde med.  

Om dig 

Du kan være nyuddannet eller have nogle få års erfaring. Din opgaveportefølje vil blive tilpasset din faglige profil og erfaring. 

Konkret lægger vi vægt på, at du: 

- Har en faglig stærk profil inden for samfundsvidenskab (fx cand.scient.pol., cand.polit eller cand.oecon).  

- Har flair for tal og gode analytiske kompetencer og formår at anvende dem i praksis  

- Har gode samarbejdsevner og kan bringe dem aktivt i spil og understøtte gode processer 

- Har drive og gennemslagskraft til at varetage  en udadvendt rolle 

- Er ambitiøs, målrettet og initiativrig og trives med en   travl og afvekslende hverdag 

Vi tilbyder et job, hvor du sammen med engagerede og dygtige kolleger er med til at præge dine egne arbejdsopgaver i et miljø med frihed under ansvar, og hvor et godt socialt miljø vægtes højt.  

Om os 

Center for konkurrence, selskaber og forsyning består af 15 AC’ere med forskellig økonomisk og samfundsvidenskabelig baggrund, 5 studenter, 2 souschefer og 1 kontorchef. Vi arbejder med politikudvikling på erhvervsområdet, og vi udarbejder analyser og beregninger af produktivitet og vækst. Vi har endvidere ansvar for budget- og bevillingssager knyttet til Erhvervsministeriet, og vi varetager Finansministeriets ejerskab af visse statslige selskaber.  

Om Finansministeriet 

Finansministeriet varetager en bred vifte af opgaver, som enkeltvis og samlet bidrager til at give regeringen det bedst mulige grundlag for at føre en sund økonomisk politik, styrke den økonomiske vækst og sikre fornyelse og effektivisering af den offentlige sektor. 

Vi lægger vægt på høj faglighed, gode samarbejdsevner samt videre karrieremuligheder for vores medarbejdere. Opgaverne løses i samarbejde med dygtige og engagerede kolleger og chefer i et dynamisk og godt arbejdsklima. Det kendetegner Finansministeriet, at medarbejderne er ambitiøse på egne og samfundets vegne og motiveres af arbejdsopgaver, der løses i et højt tempo, og hvis resultater har betydning for samfundet.  

I Finansministeriet er der fra start fokus på din faglige og personlige udvikling gennem tilrettelæggelsen af arbejdsopgaverne og via introduktionsforløbet FM KarriereStart. Hvert kontor og center er desuden organiseret i relativt små enheder, der giver gode rammer for faglig sparring og rådgivning fra din nærmeste chef og erfarne kollegaer.   

Ansættelsesvilkår  

Du ansættes efter overenskomst for akademikere i staten og vil blive indplaceret som fuldmægtig eller konsulent på baggrund af dine kvalifikationer. 

Yderligere oplysninger 

Hvis du vil vide mere om opgaverne, er du velkommen til at kontakte souschef Anne Pontoppidan Sørensen, aps@fm.dk, 33 92 40 74 eller souschef Kathrine Thrane Bløcher, kthra@fm.dk, 33 92 41 60.

Ansøgning 

Din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem. Tryk på knappen ’Søg stillingen’. Indsend senest d. 31. maj 2019. 

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge.  

Vi forventer at holde samtaler i uge 24 -26 med henblik på at besætte stillingen til start primo august. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

31 maj 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online