Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Student til arbejde med finanslov og erhvervspolitik i Finansministeriet

Finansministeriet

Kunne du tænke dig at bidrage til Finansministeriets arbejde med finanslov, analyser og løbende politiske sager på erhvervsområdet? Så kunne et job i Finansministeriets Center for konkurrence, selskaber og forsyning være noget for dig. 

Om stillingen
Du kommer til at arbejde i Finansministeriets Center for konkurrence, selskaber og forsyning (KSF), der består af en kontorchef, to souschefer, 15 AC’ere og fem studenter. 

I KSF arbejder vi blandt andet med erhvervspolitik. I tæt samarbejde med Erhvervsministeriet har vi ansvaret for finansloven og det løbende budgetarbejde på erhvervsområdet. Herudover arbejder vi fx med tiltag der kan styrke produktiviteten i erhvervslivet og med at vurdere effekterne af erhvervspolitiske initiativer. 

Som student vil du få to hovedopgaver. For det første skal du bidrage til arbejdet med finansloven. Her skal du hjælpe til i hele finanslovsprocessen fra forberedelse af regeringens finanslovforslag til opfølgning på budgetter, blandt andet ved at lave analyser af den udgiftsmæssige udvikling på det erhvervspolitiske område.  

Din anden hovedopgave vil være at hjælpe til med løbende analyser og sager på erhvervsområdet. Det kan spænde fra store kvantitative analyser til aktuelle politiske sager, der hurtigt skal håndteres. Her vil du fx opleve at skulle lave research og analyser til sager, der skal forelægges regeringen.   

Finansministeriet er en organisation præget af stor faglighed og højt tempo, og du vil hurtigt få ansvar for egne opgaver. Vi har fokus på, at du udvikler dig fagligt og lærer at vurdere og formidle komplekse problemstillinger i praksis.  

Som student i KSF vil du komme helt tæt på de politiske processer og få et særligt kendskab til centraladministrationen, finansloven og erhvervsområdet, der markant vil styrke dine karrieremuligheder i både den offentlige og private sektor. 

Om dig  

Det er vigtigt, du har interesse for og lyst til at lære mere om finanslovsprocessen og det erhvervspolitiske område. Vi har i Finansministeriet tradition for i vidt omfang at inddrage studenter og give dem ansvar for egne opgaver, så du skal både evne at arbejde selvstændigt og kunne lide at samarbejde. 

Derudover forventer vi, at du er: 

  • Fagligt dygtig, arbejdsom og har lyst til at udvikle dig 
  • Grundig, detaljeorienteret og ansvarsbevidst 
  • Analytisk stærk og har god talforståelse 
  • Struktureret og kan prioritere dine opgaver 
  • I stand til at formidle klart og enkelt både på skrift og mundtligt

Vi forventer, at du har en økonomisk eller samfundsvidenskabelig uddannelsesbaggrund. Du er fx stud.polit., stud.oecon. eller stud.scient.pol. Herudover forventer vi, at du har et godt kendskab til Office-pakken, særligt Excel.  

Ansættelsesvilkår 

Vi udviser fleksibilitet i forbindelse med dine ferier og eksamensperioder, mens vi samtidig forventer, at du er fleksibel i perioder med stor arbejdsbelastning.

Generelt tilstræber vi en arbejdstid på ca. 15 timer i gennemsnit pr. uge fordelt over et år. Løn og ansættelsesvilkår er efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer – Det Statslige Område og organisationsaftalen for kontorfunktionærer, laboranter og IT-medarbejdere (HK). 

Ansøgning og samtaler 

Send din ansøgning med CV, eksamenspapirer og eventuelle bilag via vores hjemmeside https://www.fm.dk/, så vi har materialet senest mandag den 3. juni 2019. 

Vi forventer at afholde samtaler i perioden 10.-14. juni og regner med, at du kan begynde den 1. august 2019. 

Finansministeriet opfordrer alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold til at søge. 

Mere information 

Hvis du vil vide mere, er du velkommen til at kontakte fuldmægtig Anders Frølich (anfro@fm.dk, 61 96 85 11) eller fuldmægtig Cathrine Fogt Hjorth (cafhj@fm.dk, 33 92 49 71). 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

Christiansborg Slotsplads 1, 1218 København

Ansøgningsfrist

03 juni 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online