Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

Forsyningstilsynet søger økonom med interesse for benchmarking og økonomisk regulering

Forsyningstilsynet

Fuldtidsstilling

Vil du være med til at udvikle og optimere benchmarkingen af elnet-monopolernes økonomiske effektivitet, og har du lyst til at bidrage med en relevant og værdiskabende samfundsmæssig indsats? Så har du muligheden for at blive en del af en dynamisk organisation.

Spændende rolle i reguleringen af energivirksomheder

Ønsker du at arbejde med økonomisk regulering af monopoler – en regulering der giver forsyningerne incitamenter til omkostningseffektivitet, som andre virksomheder har under effektiv konkurrence, og til at finde løsninger der tager samfundsmæssige hensyn? Som økonom i Forsyningstilsynet er du med til at udvikle metoder, der tilskynder til omkostningseffektive elnetvirksomheder og høj forsyningssikkerhed til gavn for forbrugerne og samfundet.

Vi kan tilbyde en stilling med opgaver, der kræver et højt fagligt niveau, og som giver dyb indsigt i økonomiske forhold, rammevilkår og øvrige mekanismer i reguleringen af naturlige monopoler. Som vores nye kollega vil du primært komme til at beskæftige dig med benchmarking af elnetvirksomhedernes økonomiske effektivitet.

Du kommer til at arbejde med videreudviklingen af en benchmarkingmodel samt analysere og udvikle det datagrundlag, der ligger til grund for modellen. Dette forudsætter anvendelse af statistiske metoder samt statistikprogrammet R. Du vil skulle udarbejde analyser af omkostninger og af andre økonomiske forhold på tværs af netvirksomheder, samt optimere vores datahåndtering. I arbejdet vil du desuden skulle inddrage eksterne interessenter. Med udgangspunkt i benchmarkingens resultater vil du i samarbejde med kolleger og din nærmeste chef skulle træffe afgørelser vedrørende netvirksomhedernes effektiviseringskrav. 

I Center for Økonomisk Regulering af Net får du 20 kollegaer, der hovedsageligt er økonomer og jurister. Du vil blive en del af vores benchmarkingteam bestående af fire økonomer.

Fagligt stærk økonom

Du er uddannet cand.oecon., cand.scient.oecon., cand.polit. eller har en lignende samfundsfaglig uddannelse med stærke analysekompetencer. 

Du er analytisk tænkende, og du arbejder med en høj grundighed og er i stand til at se problemstillinger fra flere forskellige vinkler, ligesom du hurtigt formår at sætte dig ind i nye fagområder.

Du har interesse for energisektoren og ser en positiv udfordring i at arbejde sammen med andre faggrupper, og du trives med at arbejde i krydsfeltet mellem økonomi, jura, teknik og politik og med tæt kontakt til energisektoren og interesseorganisationer.

Du har erfaring med benchmarking, økonomiske analyser, statistiske metoder eller statistikprogrammer, såsom R, Stata eller lignende.

Du trives med at arbejde med data især i Excel og R-Studio.

Du har gode formidlingskompetencer mundtligt og skriftligt.

Som person er du i stand til at tænke kritisk og du har fokus på både detaljen og de overordnede sammenhænge.

Et socialt arbejdsmiljø med fokus på faglig udvikling

I Forsyningstilsynet er vi ca. 100 engagerede medarbejdere, der skaber rammerne for en effektiv, sikker og innovativ energiforsyning. I december 2019 flytter vi til nye flotte lokaler i Frederiksværk.

Du bliver en del af en organisation med en flad struktur og et godt socialt miljø, hvor faglig sparring og udvikling er i fokus. Miljøet er energisk og inspirerende med plads til læring og ambitioner, hvor du som medarbejder er med til at træffe vigtige beslutninger. Du vil i det daglige opleve frihed og fleksibilitet, som er med til at skabe en sund balance mellem arbejdsliv og privatliv.

Interesseret?

Ønsker du at søge stillingen, bedes du sende en ansøgning, CV og relevante papirer, herunder eksamensbeviser for både bachelor- og kandidatuddannelse.

Ansøgningsfrist: 14. august 2019. Vi planlægger samtaler i uge 34 og 35.

Tiltrædelse snarest muligt. Din ansættelse vil ske i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Du vil blive ansat som fuldmægtig eller specialkonsulent ud fra en samlet vurdering af de kompetencer og erfaringer, du har i forhold til stillingens indhold.

Vil du høre mere om stillingen, så kontakt gerne kontorchef Thorbjørn Nejsum efter 7. august på telefon 41 71 54 30 eller specialkonsulent Karoline Hellem efter 5. august på telefon 41 71 54 24.


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Forsyningstilsynet

Geografi

Carl Jacobsens Vej 35, 2500 Valby

Ansøgningsfrist

14 august 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online