Bemærk at ansøgningsfristen på dette job er overskredet

DREAM søger dygtige studerende til ny grøn økonomisk model for Danmark

Finansministeriet

Vil du være med til at skabe klarhed over miljø-, energi- og klimarelaterede problemstillinger? Og kunne du tænke dig at indgå i vores engagerede studenterteam, hvor du kan anvende dine faglige kompetencer i praksis? Så søger vi skarpe og velkvalificerede studerende til Grøn-REFORM.


Om stillingen

DREAM skal samarbejde med forskere fra Københavns- og Århus universitet, de kommende 2 år og udvikle en ny økonomisk model, der er specielt velegnet til at analysere grønne problemstillinger. Modellen skal kunne simulere miljøeffekter af økonomisk aktivitet i Danmark og vurdere de økonomiske effekter af miljø-, energi- og klimarelaterede politiktiltag. Efter en 2-årig udviklingsperiode skal der foreligge en model, der kan finde anvendelse i diverse ministerier, styrelser og institutioner, der beskæftiger sig med miljø, energi eller klima. Det er her, vi har brug for netop din hjælp.

Om dig

Vi forventer, at du:

• har interesse for miljø-, energi- og klimarelaterede problemstillinger og økonomisk modellering,

• har en stærk faglig profil inden for økonomi og har flair for matematik og statistik (du læser økonomi, matematik-økonomi eller lignende),

• har mindst har bestået 2. årsprøve med et godt resultat,

• har gode evner for og lyst til at arbejde med statistisk og økonomisk programmering (kendskab til GAMS og R er en fordel, men du vil modtage den nødvendige oplæring),

• har en god talforståelse, er analytisk skarp og har gode formuleringsevner,

• er ansvarsbevidst og trives med at arbejde såvel individuelt som sammen med andre.

Om os

DREAM er en uafhængig institution, og er et førende og moderne modeludviklingsmiljø i rivende udvikling. Her finder du en fagligt udfordrende og inspirerende arbejdsplads med en uformel og afslappet omgangsform. Vi er i alt 24 medarbejdere i DREAM, herunder 6 studenter. Det samlede DREAM-modelsystem består af de makroøkonomiske modeller MAKRO og DREAM samt fremskrivningsmodeller for demografi, uddannelse og socioøkonomisk status. Herudover udvikler og vedligeholder vi multisektormodellen REFORM og mikrosimuleringsmodellen SMILE. Det er hensigten at udnytte erfaringerne fra den igangværende udvikling af Finansministeriets nye MAKRO-model i udviklingen af den nye model (Grøn-REFORM), og du vil derfor komme til at arbejde tæt sammen med MAKRO-modelgruppen. Vi udarbejder analyser til bl.a. Finansministeriet, Vismændene og private interesseorganisationer om aktuelle problemstillinger, og du vil således få mulighed for at bidrage direkte til den økonomiske debat.

Yderligere oplysninger
Hvis du vil vide mere om stillingen, er du velkommen til at kontakte: Forskningschefchef Peter Stephensen (psp@dreammodel.dk, tlf. 25 26 27 60)

Arbejdsstedet er Landgreven 2, 1301 København K.


Ansættelsesvilkår

Ansøgeren forudsættes at være interesseret i at arbejde hos os i gennemsnitligt 15 timer om ugen i mindst et par år. Arbejdstiden tilpasses dit skema, og vi udviser stor fleksibilitet i forbindelse med dine ferier, eksamensperioder og større opgaver.

Du ansættes efter fællesoverenskomst mellem Finansministeriet og Offentligt Ansattes Organisationer - Det Statslige Område (OAO-fællesoverenskomsten) og organisationsaftale for Kontorfunktionærer, Laboranter og It-medarbejdere (HK) i staten eller anden relevant overenskomst.


Ansøgning 

Ansøgning med karakterudskrift, CV og eventuelle bilag sendes via statens e-rekrutteringssystem – Tryk på knappen ”Søg her”. Indsend ansøgning senest mandag den 22. september 2019. Opstart første november eller efter aftale. Alle interesserede uanset alder, køn, religion eller etnisk tilhørsforhold opfordres til at søge. 


Husk at nævne, at du har set jobbet på Altandetlige.dk

Virksomhed

Finansministeriet

Geografi

København

Ansøgningsfrist

22 september 2019

Søg jobbet

Søg jobbet online